Meritxell Roigé aposta per un marketplace per dinamitzar el comerçar i generar nou sòl comercial

La directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, destaca l’agroalimentari i el 4.0 com a sectors a explorar a Tortosa

 Aquest matí l’alcaldessa i candidata Meritxell Roigé, i la directora general d’indústria, Matilde Villarroya, acompanyades de l’equip de Junts per Tortosa han explicat les propostes en l’àmbit d’economia i ocupació.

 Roigé ha afirmat que “és evident que la ciutat va endavant i així ho reflecteixen les dades d’ocupació, tenim més gent ocupada i en el darrer mandat s’ha reduït l’atur un 37%”. “Des de l’Ajuntament és evident que no ho podem fer tot, però estem treballant intensament per contribuir a generar ocupació”, destacava l’alcaldessa, que ha afegit que “des del viver d’empreses en el darrer mandat hem ajudat a crear 98 empreses i hem inserit al mercat de treball a unes 3.000 persones”.

 Com a exemples de bona obra de govern per al barri, Roigé també ha volgut fer memòria amb els portals de Tortosa, “abans que entréssim a governar no hi havia res, nosaltres vam desenvolupar aquest àmbit per ubicar-hi sòl comercial, perquè grans firmes s’hi ubiquessin, i ho continuarem fent”.

 L’alcaldessa ha explicat les propostes per al proper mandat, tot destacant l’aposta per seguir treballant amb el Govern de la Generalitat per afavorir la implantació d’activitats industrials i altres empreses al municipi, i en especial al polígon Catalunya Sud. En aquesta línia ha exposat que “elaborarem un pla de manteniment i millora del polígon industrial Baix Ebre i facilitarem la implantació d’emprenedors i noves empreses al municipi amb nous programes i incentius fiscals que generin més llocs de treball”. Junts per Tortosa també generarà més sòl comercial a l’entrada de la ciutat, com han fet als Portals, per continuar afavorint la implantació d’empreses que generin nous llocs de treball i continuïn reforçant Tortosa com a centre de referència comercial.

 Roigé ha agraït a les marques que han apostat i aposten per Tortosa tot reivindicant que “impulsarem un ‘marketplace’ local en xarxa per fomentar les vendes virtuals del comerç de Tortosa, a més continuarem treballant amb les associacions comercials per promoure i impulsar el comerç de proximitat”. L’alcaldessa ha afegit també que “ampliarem els serveis del viver d’empreses i millorarem les condicions d’accés i permanència, consolidarem l’organització del Fòrum Econòmic per crear sinergies entre el sector econòmic de la ciutat i que reforci el paper de Tortosa com a cruïlla de territoris, i tot això ho farem liderant la Regió del Coneixement Catalunya Sud”.

 En aquest sentit, la directora general d’Indústria i membre de la candidatura de Junts per Tortosa, Matilde Villarroya, ha explicat que des de la Generalitat s’està treballant per atraure indústria a Catalunya i, amb “estreta col·laboració amb l’Ajuntament també a Tortosa, en concret, al polígon Catalunya Sud”. Villarroya ha destacat la importància de sectors amb potencial com l’agroalimentari. “Crec que pot ser un pol d’atracció i espero que puguem tenir bones notícies molt aviat”, ha coincidit amb Roigé.

Un altre dels sectors pels que Villarroya aposta és pel 4.0 ja que permet “deslocalitzar indústries i poder treballar fora de Barcelona”. “No és fàcil però estem treballant per aconseguir ubicar un hub de talent en un àmbit concret. Si ho fem, serem capaços de crear un nucli per fer venir empreses”, ha conclòs.