Meritxell Roigé exigeix a Salut l’execució immediata de l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta i de la construcció del pàrquing

Junts per Tortosa seguirà apostant per una sanitat pública i de qualitat potenciant els serveis sanitaris municipals de la Clínica Terres de l’Ebre i de l’Hospital de la Santa Creu

L’alcaldessa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat aquest dimarts les propostes en matèria de salut i serveis a les persones. Acompanyada de membres de la candidatura i des de l’exterior de l’Hospital Verge de la Cinta, Roigé ha recordat l’aposta de seu govern per una “sanitat pública i de qualitat” a Tortosa. La candidata ha detallat la consolidació i potenciació dels dos equipaments sanitaris municipals: la Clínica Terres de l’Ebre, al barri de Ferreries; i l’Hospital de la Santa Creu, al poble de Jesús. “Volem seguir reforçant aquests dos equipaments, ampliant els serveis que es donen i potenciant-los com és el cas del servei de medicina esportiva que s’ofereix a la Clínica Terres de l’Ebre”, ha afegit.

 Entre altres propostes, també es treballarà per ampliar la formació en l’especialitat de geriatria incorporant la formació en infermeria en aquest àmbit, per complementar la que actualment ja s’imparteix en medicina geriàtrica a l’Hospital de la Santa Creu.

 Però, més enllà dels dos centres sanitaris municipals, Meritxell Roigé ha estat contundent i ha tornat a reclamar al departament de Salut que “executi de forma immediata” el projecte d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta, i la construcció del pàrquing amb un accés directe des del centre de la ciutat a l’alçada del carrer Despuig, així com la construcció d’un ascensor que connectarà el centre urbà amb l’equipament sanitari de referència. “Ho hem reclamat a la mateixa consellera de Salut i ho seguirem fent perquè creiem que és el que la ciutat i el territori necessitem”, ha manifestat.

 De la mateixa manera, i un cop més, Roigé també ha aprofitat per tornar a exigir el retorn de les quatre especialitats: digestologia, oftalmologia, anestèsia i clínica del dolor a Tortosa.

 Seguint en les reivindicacions al departament de Salut, la candidata també ha demandat la creació del nou CAP de Jesús després que l’Ajuntament ja hagi cedit els terrenys annexos a l’Hospital de la Santa Creu; així com, el manteniment dels serveis de l’Institut de Medicina Legal i les necròpsies a Tortosa en les instal·lacions necessàries que l’Ajuntament posa a disposició del departament de Justícia.

D’altra banda, i des de l’àrea de serveis a les persones, Roigé ha refermat la seva aposta per continuar col·laborant, com fins ara, amb les entitats socials com Càritas, Creu Roja i Banc dels Aliments per garantir la distribució d’aliments a les persones que més ho necessiten, així com el servei de menjador social. També es continuarà treballant amb el projecte d’intervenció comunitària endegat durant els darrers anys i del qual Tortosa n’és un referent, o a través de programes com el Sempre Acompanyats, que vetlla per la gent gran que viu sola. “Som un exemple de treball en xarxa i volem seguir-ho sent”, ha afegit l’alcaldessa.

 Respecte la gent gran, Roigé ha explicat que continuaran treballant per ampliar el nombre de places residencials i de centre de dia per a gent gran, fomentant la concertació de places públiques. També impulsaran l’adhesió a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les persones grans, promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

 D’altra banda, la candidata també ha explicat que es continuaran eliminant les barreres arquitectòniques de la ciutat amb un nou pla d’accessibilitat. També es crearan nous aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda, i es reforçaran les places disponibles amb motiu de grans esdeveniments a la ciutat.

 Així mateix, es continuarà apostant per les polítiques d’igualtat executant les accions previstes tant al Pla de polítiques de dones com al Pla municipal de polítiques LGTBIQ, aprovats per l’Ajuntament en el darrer any. Precisament la setmana passada es va posar en marxa el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBIQ a l’edifici del Montcada 27, com una de les accions d’aquest Pla.