Junts per Tortosa aposta per continuar reduint l’endeutament i continuar congelant o rebaixant els impostos

Meritxell Roigé recorda que gràcies a la gestió del govern que encapçala l’endeutament s’ha reduït en prop d’11 milions

L’alcaldessa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat aquest dimecres un nou eix del seu programa electoral ‘Junts Fem Ajuntament’ que detalla la política fiscal i de gestió interna de la seua candidatura. Acompanyada de membres del seu equip i des de la plaça de l’Ajuntament, ha assegurat que continuaran apostant per la congelació i, fins i tot, reducció d’impostos i taxes com s’ha fet en els darrers anys. “Perquè a més de congelar impostos hem incrementant la recaptació perquè hi ha camp a recórrer entre reduir el frau fiscal i incrementar als qui ja paguen. Per això volem continuar millorant la gestió i el control dels tributs local: si paguem tots, tots paguem menys”, ha manifestat.

Roigé ha recordat que, per exemple, havent congelat l’IBI s’ha recaptat un 23% més, un 1,6 milions; o que havent reduït la taxa d’escombraries s’ha recaptat un 20% més, que són uns 435.000 euros.

D’altra banda, la candidata també ha posat de relleu que, en moments molt complicats, les finances municipals “estan sanejades” i “sense factures al calaix”. “Hem reduït l’endeutament i aquesta també és una altra gran diferència entre el govern del tripartit, que el va incrementar en gairebé 18 milions (17,6 M€), i nosaltres que l’hem reduït pràcticament en 11 milions (10,9 M€)”, ha afegit, tot recordant que, actualment, l’endeutament està en les ràtios més reduïdes de la història.

Entre altres propostes, Junts per Tortosa també continuarà potenciant els pressupostos participatius impulsats en el darrer mandat; i es reforçarà la figura del regidor de barri com a coordinador de l’acció municipal i com a canal prioritari de contacte directe de les persones i associacions amb l’Ajuntament. Així mateix, s’ampliarà la plantilla de la Policia Local, fet que permetrà crear noves unitats per mantenir la policia de proximitat.