Meritxell Roigé lamenta que no s’hagi deixat participar Junts per Tortosa de la Taula “de consens” per al nou Hospital

La portaveu recorda que l’Ajuntament ja disposa del 98% dels 73.000 metres quadrats que té el Pla Parcial

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha valorat este matí la primera reunió de la Taula per al Nou Hospital Universitari de les Terres de l’Ebre, de la qual el grup majoritari a l’Ajuntament no en forma part. “És curiós que parlin de taula de consens i que vetin a grups municipals de l’Ajuntament i, en el cas de Junts per Tortosa, aquells que més coneixement tenim de l’estat de la tramitació perquè es va iniciar quan estàvem al govern municipal”, ha lamentat.

Amb tot, Roigé ha agraït que la Plataforma hagués reclamat al delegat del Govern a les Terres de l’Ebre la necessitat que Junts per Tortosa estigués present a esta taula. “Està clar que a alguns els molestem i prefereixen que no estem, espero que no sigui per anar fent veure que es fa alguna cosa abans d’eleccions”, ha manifestat.

En tot cas, la portaveu de Junts per Tortosa s’ha mostrat satisfeta que en la trobada s’hagi avalat la idoneïtat i la viabilitat dels terrenys adquirits durant el passat mandat quan ella era alcaldessa, i s’ha mostrat confiada que la taula serveixi per accelerar els tràmits i que ningú en vulgui fer electoralisme, davant la proximitat de les properes eleccions al Parlament.

En aquesta línia, Roigé ha recordat que abans de comprar els terrenys, a l’agost del 2022, l’Ajuntament de Tortosa ja va presentar esmenes al reglament de Domini Públic Hidràulic, perquè la major part de la ciutat es troba en zona de flux preferent, qualificada, a priori, com a inundable. “La construcció d’un equipament sanitari ja era una de les excepcions i per tant, amb l’antic reglament també s’hauria pogut construir l’hospital, però amb la modificació del reglament en vam reforçar la viabilitat per esvair qualsevol dubte”, ha explicat la portaveu.

D’altra banda, Roigé ha volgut clarificar que l’Ajuntament ja és propietari del 98% de tot el Pla Parcial, que té 73.000 metres quadrats, i només queda una parcel·la indivisa de 1.475 metres quadrats pendent d’adquirir i que, en cap cas, era necessària per a la construcció del nou Hospital, ja que inicialment el Departament de Salut va demanar entre 40.000 i 60.000 metres quadrats. “El senyor Jordan i la senyora Lleixà han mentit dient que encara falta adquirir un 25% de la parcel·la. El que resta pendent només és un 2% de tot el Pla Parcial”, ha afegit. En aquest sentit, la portaveu de Junts per Tortosa ha assegurat que l’Ajuntament ja havia iniciat els tràmits o bé per adquirir-la o per fer-ne una permuta.

Tortosa, 14 de febrer de 2023