El govern de Movem-PSC i ERC perd una subvenció de 950.000 € per al Teatre Auditori Felip Pedrell

Junts per Tortosa denuncia novament la “incapacitat de gestió” del tripartit i lamenta que es deixin perdre recursos aconseguits per a Tortosa

El govern de Movem-PSC i ERC ha renunciat a la subvenció nominativa de 950.000 € de la Diputació de Tarragona, aconseguida a l’abril del 2023 per la llavors alcaldessa Meritxell Roigé, i amb la que s’havia de finançar part de l’ampliació i reforma del Teatre Auditori Felip Pedrell.

El projecte d’ampliació i reforma del Teatre Auditori Felip Pedrell constava de dos parts. La primera era la construcció d’una nova sala adjacent amb capacitat per a 300 persones i la segona permetia reformar l’actual sala gran, millorant-ne també el pati de butaques, corregint els desnivells. La renúncia a esta subvenció farà que a hores d’ara no hi hagi finançament garantit per poder dur a terme la segona part de l’actuació i complementar l’ampliació.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha denunciat novament la “incapacitat de gestió” del govern tripartit. “El seu únic projecte era aconseguir l’alcaldia, però això comporta unes responsabilitats i haver de treballar per Tortosa, és incomprensible que s’estigui renunciant a quasi un milió d’euros”, ha lamentat la portaveu, qui ha recordat que “els partits del senyor Jordan i la senyora Lleixà ja van votar diverses vegades en contra de l’ampliació de l’auditori, però seria una vergonya que deixessin perdre una actuació que els vam deixar amb el projecte fet i totalment finançada”.

Al juliol del 2023 el plenari va aprovar la plurianualitat per realitzar l’obra entre 2023 i 2024, i Roigé ja va demanar en aquell moment diligència per evitar perdre alguna de les subvencions que tenia l’obra. Tot i amb això, des de finals de juliol fins al desembre, el govern municipal és “incapaç” de licitar l’obra i van haver de tornar a portar al plenari la revocació de la plurianualitat de l’actuació. En aquell moment, al plenari del 4 de desembre, la portaveu de Junts per Tortosa ja va tornar a alertar que s’estava en risc de perdre part del finançament.

La renúncia a la subvenció es va efectuar el passat 4 de desembre, però el govern tripartit ho ha amagat i Junts per Tortosa no ho hem conegut fins aquesta setmana”, ha explicat la portaveu. Roigé ha lamentat que el mateix 4 de desembre va haver un ple on es va parlar de les obres de l’auditori, ja que es revocava la plurianualitat, on el senyor Jordan admetia que l’obra tenia “garantit el finançament gràcies a la Diputació i a l’Estat” i no van dir res. “Potser se’ls va oblidar dir que hores abans havien enviat un escrit a la Diputació on renunciaven a esta subvenció”, ha ironitzat. Des del desembre, s’han celebrat tres juntes de portaveu, dos comissions informatives de Cultura i Territori, i tampoc es va explicar absolutament res.“Potser el tripartit no li dona importància, però renunciar a 950.000 € per incapacitat de gestió és un fet molt greu”, ha afegit.

L’opacitat i falta de transparència 

Roigé ha fet èmfasi en aquesta falta de transparència i opacitat i ha recordat que la renúncia a esta subvenció, així com la denegació de la primera convocatòria de subvencions per a les llars d’infants o que es destinessin 2 milions d’euros a un dipòsit bancari, només s’ha conegut gràcies a la tasca de fiscalització que es fa des de Junts per Tortosa. 

A més, la portaveu ha denunciat que el la senyora Lleixà anunciï este matí un acord amb la Diputació per obtenir de nou la subvenció este 2024. “N’informen justament avui perquè coneixien que jo tenia tota la informació per part de la Diputació”, ha assegurat. Roigé ha afirmat que “dir que l’Ajuntament tornarà a rebre la subvenció al 2024 no és excusa, primer perquè no se sap si la rebrem, de moment és fum, i segon perquè si no s’hagués renunciat a la subvenció actual, aquesta possible subvenció per al 2024 es podria destinar a un altre projecte de ciutat”.

Tortosa, 14 de febrer de 2023