Junts per Tortosa lamenta que el tripartit no treballi per crear l’EMD dels Reguers

La regidora Anna Rehues també ha denunciat la retallada del 10,1% del Pressupost del poble dels Reguers

Durant el passat ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa la regidora reguerenca Anna Rehues, va interpel·lar l’alcalde de Tortosa en relació als tràmits que s’han dut a terme durant els darrers vuit mesos per tal d’aconseguir que l’EMD dels Reguers pugui ser una realitat durant aquest mandat.

L’actual govern de Tortosa  ha fet alguna gestió amb el govern de l’Estat per modificar la LRSAL i que es pugui constituir l’EMD dels Reguers?”, va preguntar la regidora, tot recordant que “al novembre del 2022 l’exalcalde i diputat al Congrés, Ferran Bel, va presentar una esmena per modificar la LRSAL i permetre així la creació de noves EMD, però els dos partits del senyor Jordan, el PSOE i PODEMOS van votar en contra d’esta modificació”.

En aquesta línia Rehues també va demanar a l’alcalde que no aturés els tràmits iniciats durant l’anterior mandat i que s’han de realitzar paral·lelament a la modificació de la llei. De fet, a l’octubre del 2022 es va constituir la comissió mixta d’estudi per a la creació de l’EMD dels Reguers, entre l’Ajuntament de Tortosa i el poble dels Reguers.

A més, la regidora també va denunciar la retallada que l’Ajuntament de Tortosa aplica al poble dels Reguers i va demanar explicacions al senyor Jordan davant d’aquesta nova discriminació al poble dels Reguers. “Els 79.180 € del 2023, s’han vist reduïts a 71.200 € per aquest 2024”, ha lamentat Rehues, explicant que “al Pressupost no hi ha res nou per als pobles, però com a mínim a les tres EMD i a Vinallop s’ha respectat l’increment pactat al 2020 amb l’alcaldessa Meritxell Roigé”. “En canvi al poble dels Reguers ens han castigat amb una davallada del 10,1% del pressupost”, ha afegit.

Durant el ple ordinari del mes de gener, Rehues ja va demanar al govern municipal que constituís els consells de poble. Aquest és un nou menyspreu als pobles de Vinallop i els Reguers, ja que aquests òrgans de participació s’haurien de reunir, com a mínim, cada sis mesos i, vuit mesos després del canvi de govern, encara no s’han constituït. “Casualment, el passat dissabte, hores abans del plenari, l’alcalde dels Reguers va entregar en mà la convocatòria del consell de poble a la nostra representant“, ha explicat la regidora, tot lamentant que “una vegada més el tripartit va a remolc i només mou fitxa quan el nostre grup els ho indica“.

Tortosa, 7 de febrer de 2023