Meritxell Roigé “Si fos per ERC i Movem, ni ampliació de l’auditori, ni millores a la via pública”

L’alcaldessa de Tortosa ha lamentat el bloqueig constant de l’oposició i que cap dels dos grups hagi aconseguit finançament supramunicipal per a la ciutat

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha respost avui als grups de Movem i ERC en relació a l’ampliació de l’Auditori. Roigé ha qualificat les declaracions dels grups de l’oposició “d’absolutament lamentables i desesperades”. “Alguns no aconsegueixen absolutament res per al municipi de Tortosa, malgrat que formen part del Govern de l’Estat o són peça clau en la negociació dels pressupostos. I a sobre busquen excuses patètiques i lamentables per apropiar-se els recursos que hem aconseguit nosaltres”, ha manifestat Roigé.

I és que els darrers dies, els grups municipals d’ERC i Movem han dit que gràcies al seu vot en contra de l’auditori s’ha actuat a la via pública. “L’oposició va votar en contra del préstec per a l’ampliació de l’Auditori i també de les partides de millora de la via pública”, ha recordat l’alcaldessa. A més l’oposició també va tombar el pressupost de l’any 2022, que només incorporava actuacions a la via pública. Per tal de poder-lo aprovar, l’alcaldessa es va sotmetre a una qüestió de confiança.

Tot i el constant bloqueig i actitud destructiva de l’oposició, avui tenim la via pública molt millor que fa quatre anys, hem actuat a tots els pobles i barris i ho seguirem fent, perquè volem una ciutat més amable per a les persones”, ha defensat Meritxell Roigé, afegint que “avui també podem dir que l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell es produirà per la determinació de l’equip de govern, que no hem deixat mai de treballar per la ciutat”. D’aquesta manera l’alcaldessa ha apuntat que es podrà donar resposta a la creixent demanda del teixit associatiu de la ciutat i que comptaran amb més espais per poder dur a terme més activitats. “El que més lamento és que al 2020 hauríem pogut tenir l’ampliació, i ara no estarà fins a finals del 2023, però tindrem l’ampliació que és el més important”, ha conclòs Roigé.

En aquesta línia Roigé ha recordat que gràcies a les esmenes de l’exalcalde i diputat al Congrés, Ferran Bel, Tortosa ha obtingut prop de 5 MEUR els dos últims anys als Pressupostos Generals de l’Estat per a l’ampliació de l’Auditori, la construcció del nou pavelló als Josepets, la finalització del casal de Bítem i les subvencions a la recerca, entre d’altres.

Tortosa, 5 de desembre de 2022