Meritxell Roigé materialitza l’acord amb Adif pels terrenys de l’estació, rebaixant-ne un 80% el cost

L’alcaldessa ha anunciat que l’acord permetrà millorar la mobilitat al Centre de Tortosa i que construirà dos nous aparcaments de 100 i 250 places

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada pel el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha presentat aquest matí l’acord entre l’Ajuntament de Tortosa i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) per traspassar els antics terrenys de l’estació a l’Ajuntament.

El conveni firmat permetrà a l’Ajuntament adquirir dos parceles d’un total de 18.400 metres quadrats de sol ferroviari per a la seua integració urbanísitica per un import de 864.287,54 €, fet que representa rebaixar pràcticament un 80% l’anterior conveni signat i estalviar més de 3,1 milions d’euros per als tortosins i tortosines. Amb aquest acord l’alcaldessa també ha obtingut el compromís d’Adif per retirar completament les instal·lacions i elements ferroviaris de les parceles.

Amb aquest acord podrem connectar els barris del Centre i del Temple i urbanitzar i donar un nou impuls a tota la zona“, ha explicat Meritxell Roigé, que ha anunciat que “mentre no es desenvolupen els terrenys, l’Ajuntament construirem dos aparcaments en superfície“. En breu s’iniciarà la construcció del primer, amb un centenar de places i, posteriorment, quan Adif desafecti la zona, es procedirà a construir el segon, amb 250 places. Amb aquesta actuació, que també incorporarà més de 30 places per a vehicles de dos rodes, hi haurà més aparcament per als veïns i per al comerç.