Els Bons Tortosa aconsegueixen un impacte d’1,5 MEUR al comerç local, un 11,6% més que l’any passat

La campanya de dinamització comercial impulsada pel govern de l’alcaldessa Meritxell Roigé, amb el suport de la Cambra de Comerç i Tortosa Més, ha generat 24.222 compres durant l’octubre

Els Bons Tortosa, una de les iniciatives del govern de l’alcaldessa Meritxell Roigé per a incentivar el comerç local durant el mes d’octubre va finalitzar amb resultats que milloren inclús la primera edició de la campanya, amb un total de 24.222 vendes, fet que es tradueix en una injecció econòmica d’1.478.173,35 euros al comerç local i els serveis. Els resultats incrementen en un 11,6% l’impacte respecte al 2021, quan es van efectuar 21.708 compres amb un import d’1.324.902,23 euros.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha mostrat molt satisfeta per este resultat, superior a la previsió inicial: “El fet que hagen incrementat tant les vendes com l’impacte econòmic mostra l’acceptació que la campanya té entre la gent de Tortosa i també de la resta de municipis, que han vingut a la ciutat atrets per la possibilitat de gaudir d’estos descomptes“, ha remarcat l’alcaldessa.

Això s’ha vist reflectit a l’analitzar la procedència de la clientela: el 58,25% d’usuaris dels Bons són de la mateixa ciutat de Tortosa, mentre que la resta, el 41,75% provenen d’altres municipis. “Esta presència de tanta gent de fora de Tortosa, gairebé la meitat de la que han comprat durant la campanya dels Bons, ens permet seguir reforçant la capitalitat comercial de la nostra ciutat“, ha afegit Meritxell Roigé.

L’Ajuntament de Tortosa va destinar un total de 400.000 euros del pressupost municipal per tal que la ciutadania pogués disposar de vals de descompte de 5 euros, que podien fer efectius per cada 15 euros de compra. Això implicava un impacte de com a mínim 1,2 M€, multiplicant per tres l’aportació municipal. L’èxit de la campanya ha fet que esta quantitat s’haja multiplicat gairebé per quatre.

La campanya dels Bons Tortosa és possible amb la implicació de la Cambra de Comerç de Tortosa, que du a terme tota la logística necessària, i de la Federació Comercial, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més, que hi implica tot el sector.

Tortosa, Terres de l’Ebre, 12 de desembre del 2022