Meritxell Roigé firma la compra dels terrenys per al nou hospital

L’alcaldessa referma la voluntat de seguir avançant en la construcció del nou hospital a Tortosa

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha comparegut aquest matí, acompanayda del president de la Sareb per anunciar que l’Ajuntament de Tortosa ja és propietari dels terrenys del pla parcial Camí de Roquetes, situats al barri de Ferreries. El consistori ha adquirit dotze parcel·les per 615.000 euros. D’esta manera, Tortosa ja pot disposar d’una superfície total de 72.000 metres quadrats de terrenys a la zona, atès que una part dels solars ja eren de titularitat municipal.

Una vegada adquirits els terrenys, l’alcaldessa ha recordat que la voluntat de l’Ajuntament és “posar a disposició del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya els metres quadrats necessaris per tal que puguen acollir el futur nou hospital de Tortosa“. A la vegada, Roigé ha detallat que ja és en tràmit la modificació del planejament urbanístic per tal de canviar l’actual consideració de la part de terrenys objecte de cessió, per tal que deixen de ser sòl per a habitatges i puguen ser sòl per a equipaments.

L’alcaldessa ha qualificat la rúbrica de l’acord com a “un moment molt esperat“, després de molts mesos de negociacions entre l’Ajuntament i la Sareb: “vam començar a fer els contactes el desembre d’ara fa un any i, després de moltes converses i molts esforços, finalment hem arribat a un acord que permet disposar a la ciutat d’uns terrenys clau. Uns solars que compleixen tots els requisits que ens va demanar el departament de Salut per a seguir avançant en la construcció del nou hospital a Tortosa, amb els metres quadrats necessaris i una bona comunicació viària“, ha assenyalat Meritxell Roigé.

Els terrenys adquirits se situen a Ferreries, al costat de la carretera que uneix Tortosa i Roquetes, i estan disposats entre l’antiga fàbrica de la Indo (un espai cultural que des de l’Ajuntament s’està rehabilitant) i el límit del terme municipal.