Meritxell Roigé: “Volen estirar el tema perquè els interessa amagar la seua incapacitat per gestionar la ciutat”

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que després de 8 anys d’investigació no hi ha cap persona investigada de l’Ajuntament de Tortosa respecte el cas Efial, com sí que ha passat a altres ajuntaments. Roigé ha reiterat que Efial va gestionar molts contractes i projectes a Tortosa, on comptava amb personal de la mateixa empresa treballant a l’Ajuntament. Entre altres, es van fer tots els contractes de la Llei de Barris o dels Portals de Ciutat.

Roigé ha assegurat que no és cert que es prestessin serveis “sense cap tipus de suport contractual” entre Efial i l’Ajuntament, ja que existeixen expedients de contractació dels quals en tenen còpia tots els grups municipals. A més, la portaveu de Junts per Tortosa ha recordat que en aquell moment el govern municipal estava format per CiU i ERC i, en tot moment, es va donar compte de tots els contractes al consell d’administració de Gumtsa amb representació de tots els partits, sense que ningú formulés cap qüestió al respecte. Roigé ha explicat, a més, que el procediment seguit al contracte del 2008 és el mateix que es va fer al 2007 per part de l’anterior govern tripartit, amb alcaldia socialista, i del qual el senyor Jordan va ser càrrec de confiança.

Així mateix, Roigé ha assegurat que no té constància que se l’hagi citat a declarar en qualitat de testimoni però ha ofert la màxima col·laboració amb la justícia. No obstant, ha reiterat que no hi ha cap investigat de l’Ajuntament de Tortosa, ni tècnic ni polític. “És evident que volen estirar el tema, segurament perquè els interessa amagar la seua incapacitat per gestionar la ciutat”, ha conclòs.

Tortosa, 26 de febrer de 2024