L’Ajuntament de Tortosa tampoc entra a la quarta convocatòria de subvencions per a les llars d’infants

Junts per Tortosa lamenta que s’estigui ocultant la informació i carrega contra “una nova mostra del desgavell i incapacitat del govern municipal”

El departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va resoldre el passat divendres 23 de febrer la quarta fase de la convocatòria de subvencions per a la creació de les llars d’infants i l’Ajuntament de Tortosa no figura a la resolució definitiva de beneficiaris.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha mostrat perplexa per este nou episodi de desgavell del govern. “Estem davant d’una nova mostra d’incapacitat del govern municipal que estan posant en perill que Tortosa disposi del servei de llar d’infants pública el proper mes de setembre. Este curs ja no hem tingut llar d’infants pública i hi ha risc que ens quedem sense el següent”, ha afegit.

Roigé ha recordat que “des del mes de setembre els xiquets i xiquetes de Tortosa en situació de vulnerabilitat no tenen cap llar d’infants on poder anar”. I és que el govern municipal va decidir prescindir de la col·laboració públic-privada i no va fer res per evitar el tancament de la llar d’infants de la Creu Roja, al centre de Tortosa, que complia amb esta funció social.

La portaveu també ha lamentat novament l’opacitat del govern municipal. “El 23 de gener vam demanar còpia de la petició de la subvenció i tot i que el reglament determina que han de respondre en 10 dies, a data d’avui encara no tenim resposta”, ha explicat Roigé, qui també ha donat a conèixer que la formació majoritària a l’Ajuntament va detectar un requeriment del departament d’Educació en relació a les llars i en va demanar còpia el passat 3 de febrer. “Han passat més de 20 dies i no ens han permès accedir a este requeriment, no hi ha dubte que estan intentant amagar la seua incapacitat de govern i mala gestió”, ha afegit. Tot i que en campanya electoral el senyor Jordan i el senyor Grau van anunciar que “la construcció de les llars seria a cost zero per a la ciutat”, el pressupost del 2024 preveu una aportació inicial de l’Ajuntament de 300.000 €.

No obstant, de les declaracions del senyor Jordan es desprèn que els recursos que hauria d’aportar la ciutat ja s’enfilarien als 484.225 €. “La proposta de Junts per Tortosa, la llar d’infants de la Creu Roja al centre de la ciutat, sí que era a cost zero per la ciutat, perquè s’aprofitava un equipament vàlid ja construït i que comptava amb el vistiplau del departament d’Educació”, ha afirmat Roigé. Ara l’Ajuntament de Tortosa suposem que entrarà a la cinquena fase de la convocatòria, que no es resoldrà fins al mes de maig.

La portaveu també ha explicat que el passat dijous, en una pregunta de Junts per Tortosa a la comissió informativa corresponent, el regidor d’Ensenyament Victor Grau va exposar “que no disposen encara del projecte executiu de les dos llars” però va assegurar que “mantenen el cronograma previst” i que “les llars d’infants estaran operatives el proper mes de setembre”. “Des de Junts per Tortosa esperem que així sigui, però han perdut tot el curs i encara no tenen el projecte executiu redactat, no han entrat a cap de les dos convocatòries de subvencions a les que s’han presentat i, com a mínim, no rebran els recursos fins al mes de maig, fet que pot fer perillar també l’inici de les llars d’infants el proper curs”, ha sostingut Roigé.

Tortosa, 25 de febrer de 2024