Rita Faiges: “l’oliva morruda és com la dona tortosina, picant i amarga però molt dolça”

Meritxell Roigé destaca la implicació i participació de les dones tortosines en llocs de responsabilitat

Avui motiu del 8 de març, el dia de les dones, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha conversat amb Rita Faiges, dona treballadora, empresària i advocada, presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa.

Faiges ha explicat que “els tortosins hem de lluitar per allò que estimem i hem d’implicar-nos en les entitats, i a Tortosa les dones sempre hem estat implicades”. “Jo he tingut molta sort, vinc d’una família d’empresaris on el fet de ser home o dona no ha influït, i de fet jo he donat la mateixa educació al meu fill i a la meua filla”, ha detallatla presidenta, qui ha afirmat que“crec que a les noves generacions ja no hi haurà aquesta discriminació que encara avui trobem entre homes i dones”.

Als 50 anys mon pare em va oferir gestionar les terres de la família, jo sóc una enamorada de la meua terra, dels meus olivers”, ha explicat Rita Faiges, qui ha reivindicat la cultura de l’oli: “lluito per potenciar la morruda, una varietat de l’oliva que per a mi és com la dona tortosina, picant i amarga, però també molt dolça”.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha posat en valor la implicació de les dones tortosines en llocs de responsabilitat. “A la ciutat tenim una alcaldessa, la presidenta de l’associació de Veïns és una dona, també la presidenta de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre, o la degana del Col·legi d’Advocats, la presidenta de la Tortosa Mes, o la presidenta de Càritas, entre d’altres”. “I passa el mateix amb les entitats culturals i esportives, amb moltes dones al capdavant”, ha manifestat Roigé, qui també ha destacat el paper històric de les dones tortosines, que al 1149, pel seu valor van ser reconegudes amb l’Ordre de l’Atxa, fet que els donava privilegis i l’exempció d’alguns impostos.

La conversa es pot recuperar a les principals xarxes socials de l’alcaldessa: Facebook, Instagram, Twitter i Youtube, així com també a Twitch i TikTok i en format podcast a Spotify i Ivoox.