Un any després, moltes gràcies per la confiança

Esta setmana s’ha complert un any de les passades eleccions municipals. Uns comicis on Junts per Tortosa vam rebre el suport de 5.424 tortosins i tortosines, cosa que va suposar un 42,2 % dels votants, passant de 7 a 10 regidors, i tan sols a 14 vots de la majoria absoluta, un resultat espectacular que a Tortosa només s’ha aconseguit una vegada, amb la majoria absoluta de Ferran Bel el 2011. Avui, un any després, vull tornar a donar les gràcies a estos 5.424 tortosins i tortosines que van tornar a confiar en Junts per Tortosa perquè la ciutat pogués continuar amb el rumb de creixement, de modernitat, de transformació que anavem liderant en els darrers anys.

Ara fa un any, Junts per Tortosa vam ser la formació que va guanyar a tots els barris i a tots els pobles, menys un, Campredó, on, no obstant, vam millorar els resultats. Vam ser l’única força política que va créixer tant en nombre de vots, de 4.357 a 5.424; com en percentatge, del 29 % al 42 %; com en nombre de regidors, de 7 a 10.

Amb tot, la resta de forces polítiques que van obtenir representació, Movem-PSC, ERC i la CUP es van unir per evitar que continuéssim governant, com ens havien demanat els tortosins i les tortosines de forma rotunda a les urnes. Els resultats d’ara fa un any van ser un reconeixement a tota la tasca que havíem desenvolupat durant l’anterior mandat, un treball que va impulsar Tortosa situant-la en un moment òptim, generant oportunitats de treball, centrada en les persones, i construint una ciutat amb un urbanisme més amable i més verd, que la feia avançar cap a una ciutat més intel·ligent.

Volem tornar a donar les gràcies en nom de Junts per Tortosa pel reconeixement a la feina feta però també pels suports i escalf que hem rebut, de forma personal, cadascun dels 10 regidors i regidores, i especialment la nostra portaveu, Meritxell Roigé, durant este any, pels tortosins i tortosines que no fan més que animarnos a seguir treballant per la nostra ciutat.

Ara fa un any, la ciutadania va parlar alt i clar però alguns van fer les orelles sordes. Van preferir prioritzar els interessos personals per damunt dels col·lectius, allò que ells volien per davant del que volia la ciutadania. Els mateixos que ara reivindiquen el guanyador d’unes eleccions al Parlament de Catalunya. Tempus fugit.

Durant este any, com ja heu vist, el nou govern tripartit, amb el suport incondicional de la CUP, que de facto és govern, ha intentat desprestigiar la nostra acció de govern, aquella que els tortosins i tortosines van premiar, amb mentides i intoxicacions. Ja els adverteixo que no defallirem, que continuarem treballant per Tortosa com sempre hem fet, que continuarem duent la nostra tasca de control i fiscalització del govern que ens pertoca estant a l’oposició, sempre per defensar els interessos de la ciutadania de Tortosa.

Ho hem demostrat durant este últim any i així ho seguirem fent, amb la mateixa rigorositat, determinació i responsabilitat amb les que vam governar. Una vegada més, moltes, moltes gràcies per la confiança!