Junts pel Baix Ebre fa possible que la Casa d’Acollida de Tortosa recuperi l’aportació del Consell Comarcal

El grup comarcal torna a qüestionar la gestió financera del govern d’ERC i PSC, que destinarà prop de 80.000 euros a pagar els interessos de les pòlisses de tresoreria

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Junts pel Baix Ebre per recuperar l’aportació a la casa d’acollida de Tortosa, un equipament gestionat per una fundació sense ànim de lucre que presta servei a tota la comarca i que atén a més de 1.000 persones anualment.

El portaveu de Junts pel Baix Ebre, Òscar Ologaray, ha celebrat l’acord aconseguit i ha reivindicat la importància d’esta aportació per a la casa d’acollida. “Estem molt satisfets que s’hagi recuperat esta subvenció que es venia donant des de fa més de 10 anys, era incomprensible que al 2022 el govern d’Esquerra i Movem retirés esta aportació”, ha explicat Ologaray, satisfet d’haver pogut posar remei a la problemàtica. “Per a un ens que té un Pressupost de 20 milions d’euros, 3.000 euros són poca cosa, però per una entitat sense ànim de lucre, que presta un gran servei a la comarca, poden suposar una gran diferència”, ha afegit el portaveu.

D’altra banda, el grup comarcal no ha donat suport a les modificacions de crèdit per fer front als interessos i ha interpel·lat al president perquè sigui més actiu per tal de que les conselleries de la Generalitat facin efectius els pagaments compromesos. “Ja entenem que en un Govern de la Generalitat que està a les acaballes no tindria sentit negociar ara un nou model de finançament, però no pot ser que en un mes vostè no hagi fet cap gestió perquè es materialitzen els pagaments pendents per part de les diferents conselleries”, li ha etzibat el portaveu al president, tot lamentant “que no defensi els interessos de la comarca i que es estigui sotmès a les directrius de partit”.

Qui assumirà els interessos de demora del COPATE?

En l’apartat de precs i preguntes, Ologaray ha preguntat al president com es gestionaran els 67.359,17 euros d’interessos de demora pel retard en el pagament de certs imports relatius al contracte de recollida de residus municipals i neteja viària. “Ens pot explicar com hi farà front el Consell Comarcal? Els assumirà l’ens? Els repercutirà als Ajuntaments? A tots per igual? O a aquells que hagin generat el deute?”, ha preguntat el portaveu, tot lamentant la resposta del president, que s’ha limitat a dir que ‘és un tema tècnic’. Ologaray, ha replicat que la decisió és política i ha instat al president a convocar un Consell d’Alcaldes per tractar la problemàtica.

Tortosa – Baix Ebre, 31 de maig de 2024