Junts per Tortosa reclama que es construeixi el pavelló esportiu a l’antic Col·legi Sant Josep

Meritxell Roigé recorda que l’equipament donarà resposta als clubs i entitats esportives de la ciutat i generarà dinamisme al centre històric

El grup municipal de Junts per Tortosa ha presentat una moció al ple ordinari del mes de juny per instar el govern municipal a dur a terme la construcció d’un pavelló esportiu, tipus PAV-2, a l’antic Col·legi Sant Josep. La portaveu de Junts de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que és “una necessitat” que té la ciutat després que els tres pavellons actuals no donin a l’abast per acollir els entrenaments i competicions del ric teixit de clubs i entitats esportives de Tortosa.

“És un projecte que havíem treballat l’anterior mandat i que persegueix un doble objectiu: donar resposta a la necessitat que tenim a Tortosa de tenir un nou pavelló esportiu, tipus PAV-2; i de l’altra generar activitat al centre històric”, ha manifestat Roigé, reivindicant que “si ens creiem el centre històric l’hem de dinamitzar més enllà de l’horari de l’Administració, amb un pavelló esportiu hi haurà gent a les tardes i els caps de setmana”.

Actualment, Tortosa disposa de tres pavellons esportius on els diversos clubs entrenen i competeixen a diari: el pavelló Jordi Angelats a Ferreries, el pavelló firal de Remolins, i el pavelló del Temple, el més nou de tots, construït al 2011. Però el fet que el pavelló de Remolins aculli certàmens firals durant l’any que impossibiliten la pràctica esportiva durant algunes setmanes de l’any, fa que la necessitat de tenir nous equipaments encara es faci més palesa.

L’any 2019, la Germandat dels Sacerdots Operaris Diocesans va cedir gratuïtament a l’Ajuntament de Tortosa les instal·lacions de l’antic col·legi del Sant Josep, conegut popularment com els Josepets, al barri del Rastre, amb el compromís que es pogués destinar a disposar d’un equipament de caire social, cultural o esportiu. Davant de les necessitats esportives que tenia la ciutat, l’anterior mandat des de Junts per Tortosa d’acord amb els Operaris, vam començar a treballar per poder construir un pavelló esportiu, tipus PAV-2, als Josepets.

Gràcies a una esmena de l’exalcalde i diputat al Congrés, Ferran Bel, als pressupostos generals de l’Estat del 2022 d’1,5 milions d’euros, es va convocar un concurs de projectes que va guanyar l’arquitecte tortosí Josep Camps, que en va fer l’avantprojecte. El vistiplau favorable de la Comissió de Patrimoni de les Terres de l’Ebre va arribar el 14 de juny de 2023, ara fa un any.

Ens preocupa que no es faci l’obra perquè ja anem tard, la resolució del Consejo Superior de Deportes deia que s’havia d’acabar el pavelló al març del 2025” ha manifestat Roigé, tot recordant que “ja ha passat un any des de que estan al govern i només sabem que estan estudiant una solució global però no sabem res. És la DO d’este govern això d’estudiar i pensar i, per això, els ha costat 11 mesos iniciar les obres del Teatre Auditori Felip Pedrell que vam deixar a punt per licitar”.

La moció, en concret, té tres acords. D’una banda constatar la necessitat que la ciutat disposi d’un pavelló esportiu, tipus PAV-2, per cobrir les demandes dels clubs i entitats esportives de Tortosa; instar el govern municipal a executar la construcció d’un pavelló esportiu tipus PAV-2 a l’antic Col·legi Sant Josep, al centre històric, pel qual es disposen d’1,5 milions d’euros de l’Estat i que té l’informe favorable de la Comissió de Patrimoni de les Terres de l’Ebre; i comunicar els acords a l’Associació de Veïns del Rastre, a l’Associació de Veïns de Santa Clara, a l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric, a la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, i als clubs i entitats esportives de la ciutat de Tortosa.

Tortosa, 29 de maig de 2024