Ologaray reclama al Consell Comarcal que recuperi l’aportació a la casa d’acollida de Tortosa

Junts pel Baix Ebre defensarà una moció al proper ple perquè l’ens comarcal torni a incloure al Pressupost la subvenció que es va retirar al 2022

El grup comarcal de Junts pel Baix Ebre presentarà una moció al proper ple ordinari perquè el Consell Comarcal del Baix Ebre recuperi l’aportació a la casa d’acollida de Tortosa, un equipament gestionat per una fundació sense ànim de lucre que presta servei a tota la comarca i que atén a més de 1.000 persones anualment.

El portaveu de Junts pel Baix Ebre, Òscar Ologaray, ha defensat la importància d’aquesta aportació per a la casa d’acollida de Tortosa i recordat que des de fa més de 10 anys el Consell Comarcal atorgava aquesta subvenció. “L’any 2022 el govern d’Esquerra i Movem va retirar esta aportació del Pressupost i l’any 2023 es va aprovar un conveni amb la Casa d’Acollida que no es va arribar a materialitzar mai”, ha explicat Ologaray, tot qüestionant el compromís dels partits que governaven la institució amb els més vulnerables i ha apel·lat al grup socialista a sumar-se a la moció per defensar aquelles persones en situació de vulnerabilitat.

Aquesta moció arriba després que es porti a aprovació del plenari la modificació pressupostària del romanent de tresoreria, que s’ha presentat ja tancada al grup comarcal de Junts pel Baix Ebre. “Lamentem que s’hagi deixat de banda al grup majoritari i que es tiri pel dret, sembla ser que la voluntat negociadora i de consens que se’ns va oferir a principi de mandat queda en paper mullat”, ha manifestat el portaveu, tot reclamant més consens al president. “Quan vam negociar el pressupost un dels acords va ser que seuríem també a negociar com es distribuïa el romanent de tresoreria i no ha estat així”, ha lamentat Ologaray, qui ha reclamat a Esquerra més humilitat i consens.

Pel que fa al finançament de l’aportació es pot fer amb el romanent de tresoreria de l’ens comarcal. “Esperem que a ningú del govern se li passi pel cap posar com a excusa que el Consell no té suficients recursos, perquè no és cert”, ha anticipat Ologaray, tot recordant que el proper divendres el govern comarcal portarà a terme una modificació pressupostària finançada amb romanent de tresoreria per valor de 68.730,10 euros.

Els acords de la moció que se sotmetran a la consideració del plenari són dur a terme una modificació pressupostària, finançada amb el Romanent de Tresoreria, per tal d’atorgar una subvenció a la Fundació Casa d’Acollida de Tortosa i incloure al pressupost del 2025 una subvenció a la Fundació Casa d’Acollida de Tortosa.

Tortosa – Baix Ebre, 27 de maig de 2024