Ximo Rambla i Núria Mora reivindiquen la implicació de la ciutadania com el secret de l’èxit de la Festa del Renaixement

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha conversat amb els presentadors de l’acte inaugural de la Festa del Renaixement per recordar com van ser les primeres edicions

Ximo Rambla i Núria Mora s’han convertit en dos de les cares visibles de la Festa del Renaixement: són els presentadors de l’acte inaugural i el pregó, entre d’altres. Dos periodistes amb molta trajectòria que aquests dies esdevenen voluntaris de la Festa, com molts tortosins i tortosines que posen el seu granet d’arena per fer gran una de les festes de recreació històrica més importants de l’Estat.

Qui n’ha estat el presentador des de la primera edició, el periodista tortosí Ximo Rambla, ha reconegut que “quan vam començar no sabíem on ens portaria la Festa del Renaixement, érem molt pocs els que ens vestíem d’època”. En aquesta línia ha reivindicat que “Tortosa no és aquella ciutat que alguns volen fer creure, els tortosins són molt participatius, s’impliquen, es vesteixen d’època i surten al carrer a viure la Festa”. Rambla també ha posat en valor la dinamització de la festa i la voluntat de donar-li més projecció per part de la procuradora en cap, l’alcaldessa Meritxell Roigé, així com dels ex-procuradors en cap, els alcaldes Marià Curto, Joan Sabaté i Ferran Bel, que seran els pregoners d’aquesta 25a edició.

D’altra banda, Núria Mora ha recordat l’escepticisme que hi havia els primers anys i com, gràcies a les aportacions dels historiadors es va evolucionar d’una festa medieval a la Festa del Renaixement tal i com la coneixem avui. “Va haver un punt d’inflexió amb la implicació de restauradors, comerciants i la ciutadania en general, aquesta implicació ha estat el secret de l’èxit de la Festa”, ha afirmat Mora, qui també ha destacat l’impacte econòmic que suposa i que “la Festa del Renaixement ha permès atreure molts visitants a la ciutat i situar Tortosa al mapa”.

Ximo Rambla i Núria Mora han estat els convidats del darrer Tortosa de Prop, el videoblog de converses que presenta l’Alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, Aquest episodi s’ha enregistrat a la plaça de l’ajuntament, que demà acollirà l’acte inaugural de la 25a Festa del Renaixement. La conversa es podrà veure a partir d’avui dimecres a les 20h a les principals xarxes socials de l’alcaldessa: Facebook, Instagram, Twitter i Youtube, així com també a Twitch i TikTok i en format podcast a Spotify i Ivoox.