Junts per Tortosa reivindica la transformació de la ciutat durant els últims 15 anys

L’equip de l’alcaldessa Meritxell Roigé posa en valor algunes de les actuacions dutes a terme que han generat un canvi molt important a Tortosa

Des del 2007 fins a dia d’avui, Tortosa ha viscut una transformació molt important. No només a nivell urbanístic, sinó també en l’àmbit social i en l’àmbit municipal en el qual s’ha fet un avenç molt important pel que fa a les finances de l’Ajuntament. Aquest període ha coincidit amb els governs encapçalats per la gent de Junts per Tortosa, que ara es reivindica com l’única formació amb la capacitat per dur a terme accions ambicioses sense descuidar les accions de petit abast que també tenen incidència en els tortosins i tortosines. Accions que, vist en perspectiva, han suposat un abans i un després al conjunt de la ciutat.

Ara, l’equip que encapçala Meritxell Roigé vol posar en valor tota la feina duta a terme en els darrers 15 anys fent evident una “exhaustiva i impressionant transformació de Tortosa”, en tots els àmbits, barris i sectors.

Es tracta d’un recull d’algunes de les centenars d’actuacions dutes a terme els darrers quinze anys, primer amb l’alcalde Ferran Bel i ara amb l’alcaldessa Meritxell Roigé al capdavant de la ciutat. “Hi ha grans obres que han transformat completament la ciutat, però també altres d’un format més reduït o de millora continuada de la via pública”, ha detallat Roigé, qui ha posat de manifest que “cal fer memòria, molts dels carrers i places pels que passem cada dia han sofert grans transformacions”.

Algunes de les actuacions més destacades i que han contribuït a transformar la ciutat els darrers anys són la transformació de la plaça de l’Ajuntament i la plaça de la Catedral, la recuperació del Museu de Tortosa a l’antic escorxador, els Centres d’Interpretació de la Setmana Santa i del Renaixement, el Centre Cívic de Ferreries, els nous equipaments esportius, el complex esportiu Win Tortosa i Win Jesús, la millora continuada en la via pública: voreres, enllumenat, asfaltatge, camins, parcs infantils… les millores en sostenibilitat i mobilitat, els nous carrils bici, les noves places de pàrquing a la ciutat, els Bons Tortosa, els esdeveniments nacionals i internacionals esportius i culturals i la captació d’empreses com Decathlon, Leroy Merlín, Kronospan i Florette, que han estat possibles per la industrialització dels polígons Catalunya Sud i la urbanització dels portals d’entrada a la ciutat, que generen oportunitats i llocs de treball a la nostra ciutat.

La transformació no només s’experimenta a nivell urbanístic, sinó que també ha millorat altres àmbits de la societat tortosina. Com la directament relacionada amb les persones, en la qual s’han posat en marxa programes d’atenció que són referents al conjunt de Catalunya, com el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, el programa Sempre Acompanyats, la detecció de problemes amb la gent que viu sola a casa, a través del monitoratge a distància del consum d’aigua, o programes d’integració de les comunitats del municipi, com ara Ujaripén, entre molts d’altres.

També s’ha produït una transformació molt important en la descentralització del municipi, amb la creació de les EMD de Bítem i Campredó i l’impuls, en els propers mesos, del procés per decidir la creació de l’EMD dels Reguers. A nivell municipal, l’acció d’este govern també ha servit per a sanejar les finances municipals, reduint l’endeutament als nivells més baixos que es coneixen a l’Ajuntament de Tortosa, racionalitzant i pràcticament eliminant les factures sense consignació (extrajudicials), i reduint al màxim el període mitjà de pagament a proveïdors. Mesures, totes, que suposen una millora per al conjunt de la ciutadania, que també ha vist com els impostos s’han mantingut congelats durant la major part d’aquests anys.

El 16 de juny, coincidint amb el 15è aniversari des que Ferran Bel va ser investit alcalde al 2007, l’alcaldessa Meritxell Roigé va conversar amb l’exalcalde dins del seguit de xerrades Tortosa De Prop. La conversa va repassar l’obra de govern duta a terme aquests darrers 15 anys. Aquesta conversa es pot recuperar a les xarxes socials de l’alcaldessa.