Aconseguim 1,5 M€ dels Next Generation per a seguir implantant zones de baixes emissions a la via pública i seguir transformant Tortosa

Les actuacions fan referència a projectes per a la creació d’espais de mobilitat sostenible i per a la transformació digital de la circulació urbana

L’Ajuntament de Tortosa ha obtingut 1,5 milions d’euros dels fons Next Generation, dins del programa per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. L’adjudicació provisional de les ajudes inclou diversos projectes de millora de la via pública al municipi, accions impulsades pel consistori que van en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, incorporats per l’Ajuntament de Tortosa amb l’adhesió a l’Acord de Ciutats Verdes.

Concretament, Tortosa ha presentat cinc actuacions a la convocatòria, de les quals dos ja s’han dut a terme, una és en marxa i les altres dos ja tenen definida la redacció dels respectius projectes. Les primeres fan referència a l’urbanització de la plaça de l’Ajuntament i dels carrers de l’entorn, i a l’adequació i reposició de les voreres als carrers Mossèn Manyà i Sebastià Juan Arbó de Vora Parc. Juntament amb estes, també hi figura l’actuació de transformació que s’està duent a terme en estos moments al carrer Cervantes, que servirà per a donar protagonisme a les persones i per a incrementar la superfície de vegetació. Finalment, els recursos també van destinats als projectes de digitalització i modernització de la xarxa semafòrica, i a la transformació del carrer Barcelona entre la plaça de la Unió i la plaça d’Àngel Acosta, fent-lo més accessible per als vianants i amb la incorporació d’un carril bici.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la concessió dels fons Next Generation per a actuacions com les fetes a la plaça de l’Ajuntament o les que s’estan duent a terme al carrer Cervantes posen de manifest este tipus de projectes, que volen afavorir la creació d’espais on les persones puguen gaudir de l’espai públic d’una manera més amable. A la vegada, l’alcaldessa ha subratllat que els Next Generation permetran seguir duent a terme actuacions de millora previstes, per a dibuixar una ciutat “cada vegada més sostenible”.