El govern municipal tanca la porta a pactar els pressupostos amb Junts per Tortosa

Meritxell Roigé lamenta que el tripartit renuncia a construir el pavelló poliesportiu al Centre Històric, tot i disposar d’1,5 MEUR aconseguits l’anterior mandat 

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat aquest matí que el govern municipal no ha acceptat les propostes de Junts per Tortosa per arribar a un acord per als Pressupostos del 2024. La negociació va començar el passat dimarts, quan Roigé va demanar, via instància, una reunió amb l’alcalde i va acabar ahir diumenge al matí quan el mateix alcalde va comunicar a la portaveu de Junts per Tortosa que no acceptaven la seua última proposta, que rebaixava considerablement la petició inicial.

El grup majoritari a l’Ajuntament havia fet arribar les seues propostes al govern municipal, primer per escrit i després personalment, un cop va poder analitzar el contingut del pressupost lliurat el passat 18 de gener a les 19.30 hores, només amb els deu dies previs que marca la normativa, abans de ser sotmesos a la votació del ple. 

La nostra voluntat sempre ha estat la de treballar per Tortosa i millorar la nostra ciutat, vam dir que quan tinguéssim tota la documentació i coneguéssim l’estat d’execució del Pressupost i els ingressos faríem les nostres propostes i així ho hem fet”, ha defensat la portaveu, que ha explicat que les reunions amb el govern municipal s’han fet sempre a instàncies de Junts per Tortosa.

Amb tot, Roigé ha lamentat que finalment el govern municipal no hagi volgut arribar a un acord, tot explicant que “hem negociat fins a l’últim minut i per la nostra part estàvem disposats a acceptar concessions, però finalment el govern municipal no ha volgut arribar a un acord”. “Ho lamentem perquè les nostres propostes contribuïen a dinamitzar econòmicament la ciutat i seguir transformant la ciutat amb una aposta clara pel centre històric, per l’esport, per la cultura i per la via pública”, ha manifestat la portaveu de Junts per Tortosa, tot incidint en que “la majoria de les propostes no tenien una gran afectació al pressupost del 2024, però permetien seguir fent avançar la ciutat i donaven contingut al pressupost”. 

La portaveu ha explicat que el govern no ha volgut suplementar la partida dels Bons Tortosa fins als 400.000€, ni revertir les retallades en Cultura, Esports, Via Pública, ni al poble dels Reguers. Així mateix, tampoc s’ha acceptat continuar la reurbanització iniciada el passat mandat a Vora Parc, ni redactar durant este 2024 el projecte executiu de l’avinguda Generalitat, ni tampoc treure una nova concessió que permeti dur a terme la nova plaça Alfons XII i el nou aparcament soterrat, tal i com es planteja en l’avantprojecte elaborat durant l’anterior mandat.

Però l’escull més important arriba amb la negativa del govern municipal a no iniciar la construcció del pavelló poliesportiu, tipus PAV-2, a l’antic col·legi Sant Josep, per al que ja es compta amb 1,5 MEUR d’una subvenció de l’Estat, aconseguida per l’exdiputat al Congrés i exalcalde Ferran Bel. “Nosaltres estàvem disposats a cedir i acceptar que comencessin a fer el projecte executiu i l’inici d’obres amb els 1,5 MEUR que ja tenim”, ha explicat Roigé, alertant que es corre el risc de perdre la subvenció. També ha lamentat que el govern municipal no tingui “cap intenció de fer el pavelló (PAV-2) als Josepets”, perdent l’oportunitat de generar més activitat al centre històric per contribuir a revitalitzar-lo, així com per continuar apostant per l’esport. “Tortosa necessita un pavelló esportiu, un nou PAV-2, perquè afortunadament cada cop són més els clubs i entitats que necessiten instal·lacions per entrenar i competir”, ha manifestat.

Pel que fa a la negociació amb el govern, segons ha detallat Roigé, només acceptaven el compromís d’iniciar l’obra de la Rambla Catalunya i de la pista d’atletisme a finals d’any, i els dos carrils bici que ja disposaven de partida pressupostària l’any passat i que van decidir suprimir i no fer-los per poder aportar recursos a festes, unes propostes que només representen el 2% del seu pressupost. Roigé, a més, ha ironitzat sobre el fet que el govern assegura ara, mitjançant un comunicat, que part de les propostes fetes per Junts per Tortosa s’incorporaran al pressupost més endavant. “Si realment tenien intenció de dur a terme estes actuacions que natros vam alertar que no hi eren, el que haurien hagut de fer és posar-les inicialment al pressupost”, ha valorat la portaveu. “Estes propostes haurien d’estar ja al Pressupost que avui portem a aprovació, tenim els projectes redactats de les tres obres i si s’allarga la seua execució caldrà actualitzar els projectes i per tant acabarà costant més”, ha afirmat.

Roigé també ha lamentat assabentar-se ahir la nit de l’hora de la convocatòria del ple de pressupostos pels mitjans de comunicació. “És una falta de respecte cap als regidors i regidores del primer grup de l’Ajuntament”, ha conclòs.

Tortosa, 29 de gener de 2024