Junts pel Baix Ebre celebra el posicionament unànime del Consell Comarcal contra qualsevol transvasament

El grup comarcal lamenta que s’hagi perdut una nova oportunitat de negociar amb el Departament de Drets Socials per millorar el finançament de l’ens i reduir les despeses que han d’assumir els ajuntaments

El grup de Junts pel Baix Ebre al Consell Comarcal ha celebrat la unanimitat aconseguida en la moció conjunta per rebutjar qualsevol transvasament de l’Ebre. El portaveu del grup comarcal, Òscar Ologaray, ha explicat que “davant aquesta nova amenaça de transvasament i les propostes d’alguns consellers de la Generalitat cal que el territori tornem a defensar, de forma unànime, lo nostre riu”.

La moció, proposada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre, i subscrita pels tres grups polítics al Consell Comarcal, s’ha debatut al ple d’aquest divendres al migdia, on també s’ha aprovat, entre d’altres punts, subscriure el conveni Córner del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. “Cal seguir promocionant conjuntament tot el nostre territori i aprofitar les sinèrgies que tenim”, ha manifestat Ologaray, reivindicant que “si una família ve a passar una setmana a l’Ametlla o a l’Ampolla ha de saber que té a menys de 30 minuts el riquíssim patrimoni cultural de Tortosa, o que pot visitar les coves de Benifallet, o l’assut de Xerta i Tivenys, o gaudir de centenars de quilòmetres de rutes ciclistes, o anar a degustar un arròs al Delta, o participar en qualsevol dels festivals que se celebren a la comarca…”.

Junts pel Baix Ebre també ha donat suport a la proposta de conveni amb la UOC, posant en valor l’increment de recursos aconseguits durant la negociació del pressupost del 2024 per a la formació dels treballadors de l’ens.

No obstant, el grup comarcal s’ha abstingut en el Contracte Programa amb el Departament de Drets Socials, al·legant que “el finançament que assumeix el Departament és insuficient, i qui ha d’acabar fent front a aquesta falta de recursos són els ajuntaments de la comarca”. En aquesta línia Ologaray ha recordat que el passat mes de novembre es va aprovar una moció “perquè el president retés compte de les diferents negociacions amb la Generalitat per millorar el finançament de l’ens”. “I és que per a Junts pel Baix Ebre, aconseguir més recursos per a la comarca és una prioritat”, ha conclòs el portaveu.

Tortosa – Baix Ebre, 26 de gener de 2024