Junts per Tortosa ampliarà l’auditori, crearà habitatges de lloguer i impulsarà l’Escola d’Hoteleria i Turisme al barri del Temple

Meritxell Roigé també ha posat en valor les actuacions fetes a la via pública i s’ha compromès a continuar fent de Tortosa una ciutat més amable per a les persones

La candidatura de Junts per Tortosa segueix recorrent la ciutat presentant el programa de govern per al proper mandat i també fent balanç de la feina feta aquests darrers anys. Aquesta tarda l’alcaldessa de Tortosa i candidata a la reelecció, Meritxell Roigé, acompanyada de les regidores Mònica Ripoll i Cinta Espuny, ha presentat alguns dels projectes de futur per al barri del Temple.

Roigé ha apostat per ampliar i reformar l’actual Teatre Auditori Felip Pedrell, una actuació que ja estaria enllestida si no fos “pel bloqueig constant i sistemàtic de l’oposició”, que han prioritzat els interessos partidistes per sobre dels interessos de la ciutadania. Una actuació per la que Roigé ja ha aconseguit 3,4 MEUR d’administracions supramunicipals. A més, l’alcaldessa també ha fet valer la seua aposta per construir habitatges de lloguer al barri del Temple, així com ampliar el sòl comercial a l’entrada de Tortosa i impulsar la construcció de l’Escola d’Hoteleria i Turisme als terrenys cedits per l’ajuntament.

L’alcaldessa també ha parlat de la recuperació dels terrenys d’Adif, i és que després d’anys de negociacions, Meritxell Roigé ha estat qui ha fet possible aquesta fita. “I ho hem aconseguit estalviant-nos més de 3 milions d’euros en la compra dels terrenys, assolint una rebaixa del 77%”, ha recordat l’alcaldessa, qui ha lamentat que “si fos pel govern tripartit dels que ara ens van donant lliçons, aquests diners s’haurien perdut”.

Gràcies a la signatura d’aquest conveni, l’alcaldessa ja ha habilitat el primer pàrquing amb més de 125 places i s’està treballant amb el segon, amb una capacitat de 268 places més. “A més, el desenvolupament dels terrenys ens permetrà connectar els barris del Temple i del Centre, donant continuïtat als carrers Cervantes i Màrtirs”, ha destacat Meritxell Roigé, que ha apuntat que  “el proper mandat haurem d’iniciar la modificació del planejament urbanístic per desenvolupar aquell espai”.

Durant l’acte, també s’ha fet balanç de l’acció de govern dels darrers anys. L’alcaldessa ha recordat algunes de les actuacions en voreres a VoraParc, que sumen més d’1 milió d’euros d’inversió. “La millora del barri ha estat constant, amb actuacions decidides a la via pública, en carrers, voreres, enllumenat, asfalt…”, ha destacat.

En el marc del barri del Temple Junts per Tortosa també vol remodelar l’avinguda de la Generalitat, eliminant el desnivell i el talús per crear un nou gran accés al parc Teodor González, continuar suprimint barreres arquitectòniques i millorant la via pública, actuant al parc del passeig de Ribera, millorant l’àrea d’autocaravanes, ofertar més activitats formatives i d’entreteniment a l’edifici del Carrilet, millorar el transport públic urbà i digitalitzar-lo amb marquesines intel·ligents, incrementar les instal·lacions de recàrrega i ampliar els espais poètics al parc municipal Teodor González en memòria dels creadors literaris més rellevants.

Tortosa, 12 de maig de 2023