Junts per Tortosa vol seguir impulsant la creació de llocs de treball per retenir el talent i generar oportunitats per al jovent

L’alcaldessa Meritxell Roigé aposta per fomentar les tradicions entre els més joves de la mà de les entitats de Cultura Popular

L’alcaldessa de Tortosa i candidata a la reelecció, Meritxell Roigé, ha presentat aquest matí les propostes en matèria de joventut. Ho ha fet acompanyada de l’actual regidor de joventut, Domingo Tomàs, i dels més joves de la candidatura per presentar les propostes. “Junts per Tortosa volem que els joves participin i comptem amb un equip molt preparat, amb joves en posicions destacades”, ha apuntat l’alcaldessa.

Roigé ha posat en valor l’aposta per la creació de llocs de treball com un dels factors clau per aconseguir retenir el talent i generar oportunitats per al jovent a la ciutat “Ell millor que els podem dir als joves és que tenen futur a casa, la taxa d’atur és la més baixa dels darrers 16 anys i tenim el rècord d’afiliats a la seguretat social”, ha dit l’alcaldessa, que s’ha compromès a seguir treballant en aquesta direcció perquè siguin encara més les implantacions comercials i industrials que escullin Tortosa.

A més, Junts per Tortosa també aposta per crear un punt jove al Viver d’Empreses, amb un banc de recursos i orientació personalitzada per a joves emprenedors, fomentar l’emancipació de la gent jove amb la creació d’habitatge social per al jovent, seguir impulsant la ciutat com el referent en formació del sud de Catalunya, nord del País Valencià i el Baix Aragó, organitzar sessions informatives relatives a les opcions educatives i laborals per orientar i acompanyar els adolescents. “Tenim futur com a territori, com a ciutat, els joves poden formar-se, poden voltar i poden tornar a casa”, ha dit Meritxell Roigé.

Pel que fa a l’oci i les festes, l’alcaldessa ha explicat que des de l’Ajuntament se seguirà acompanyarem les iniciatives d’oci nocturn, en col·laboració amb el sector privat, fomentant “una oferta atractiva, diversa i segura per al jovent, que els permeti xalar alhora que garanteixi el descans i respecte envers el veïnat”. Roigé també ha apostat per oferir més activitats formatives i d’entreteniment a l’edifici del Carrilet, per reimpulsar el festival EbreMúsic, consolidar el nou model d’èxit Tortosa Sona i continuar fent de les Festes de la Cinta un espai per als més joves, consolidant el circuit de penyes com un referent al territori.

L’alcaldessa ha apostat també per fomentar les tradicions entre els més joves, garantint el futur de les nostres tradicions a través de l’estreta col·laboració  amb les entitats de Cultura Popular. A més, la formació municipalista també crearà equipaments polivalents (buc d’assaig) per a la pràctica de les diferents disciplines artístiques a l’Espai Joan Moreira i recolzarà el talent jove oferint espais d’expressió multidisciplinaris que fomentin la creativitat. A més, Roigé també ha mostrat la voluntat de seguir col·laborant amb les entitats esportives per tal d’inculcar valors esportius i saludables que acompanyin els adolescents en el seu creixement físic i emocional.

I pel que fa als més petits de la família, la formació majoritària a Tortosa vol seguir generant espais de lleure, renovació de parcs infantils i disseny d’espais dinàmics, segurs on potenciar la creativitat infantil i juvenil. També aposta per reforçar la programació familiar al Teatre Auditori Felip Pedrell i per implementar el consell d’infants i constituir el consell de l’adolescència.

Tortosa, 13 de maig de 2023