Meritxell Roigé seguirà cercant l’ajut d’altres administracions per fer arribar més recursos a Tortosa

L’alcaldessa fa valer els més de 43 milions d’euros aconseguits aquest mandat a la Diputació, a l’Estat i als fons europeus Next Generation, entre d’altres

Per transformar una ciutat i fer-la avançar es necessiten recursos, i aconseguir recursos ha estat una de les prioritats de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé que els darrers anys ha aconseguit més de 43 milions d’euros per invertir al municipi. D’aquests, destaquen els més de 13 MEUR de la Diputació de Tarragona (d’on Meritxell Roigé n’és vicepresidenta) els 5 MEUR dels Pressupostos Generals de l’Estat (gràcies a diferents esmenes de l’exalcalde Ferran Bel) i gairebé 20 MEUR dels fons europeus Next Generation.

Es tracta d’uns recursos que han contribuït a sufragar les principals inversions urbanístiques de la ciutat com la plaça de la Catedral, el carrer Cervantes, el carrer Barcelona o la plaça de l’Ajuntament, entre d’altres. També han permès continuar impulsant la recuperació del patrimoni històric, celebrar esdeveniments d’àmbit nacional i internacional i impulsar diferents actuacions. “I els propers anys volem seguir treballant per cercar nous ajuts i la complicitat d’altres administracions que ens permetin continuar oferint uns millors serveis de qualitat”, ha destacat l’alcaldessa.

En aquesta línia l’alcaldessa ha reivindicat que “aquests recursos no venen sols, s’han d’anar a buscar, cal elaborar, presentar i defensar projectes a totes les convocatòries”. En aquest sentit l’alcaldessa també ha lamentat que hi hagi polítics tortosins en responsabilitats supramunicipals, que aprovin pressupostos a l’estat o al parlament i que no aconsegueixin “ni un euro” per a la seua ciutat.

En el marc de la Tortosa referent, Junts per Tortosa aposta per l’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que inclou un nou aparcament, així com la construcció del nou hospital als terrenys adquirits per l’Ajuntament al barri de Ferreries. En l’àmbit sanitari també es vetllarà per la construcció immediata del CAP de Jesús. En el programa de la formació de Meritxell Roigé també hi destaca l’ampliació del polígon Catalunya Sud, que permetrà que la ciutat continuï acollint noves implantacions industrials i generant ocupació.

També hi destaquen altres projectes com són l’allargament de la Via Verda entre Tortosa i el Delta pels dos marges del riu i el camí de sirga de Ferreries a Jesús, així com la millora i ampliació de la carretera dels Reguers, que també incorpora un nou carril bici i l’ampliació del pont d’entrada al poble.

Pel que fa a infraestructures, la formació municipalista aposta per aconseguir la construcció d’un quart pont, que connecti el nord de Remolins amb el Nord de Ferreries, el desdoblament de l’Eix de l’Ebre, soterrant la via al seu pas per Ferreries, la construcció del tercer carril a l’AP-7 i la construcció de l’Autovia A-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre. 

A més, Junts per Tortosa també referma la defensa del riu Ebre, reclamant la millora del cabal ecològic al tram final del riu i rebutjant qualsevol transvasament que puguin plantejar el govern de l’estat del PSOE – PODEMOS o el govern català d’ERC.

Tortosa, 13 de maig de 2023