Junts per Tortosa apel·la al sentiment de pertinença a la ciutat amb un vídeo viral

Meritxell Roigé reivindica els elements positius de la ciutat davant missatges sempre negatius que només generen descrèdit

El vídeo viral que reivindica l’orgull de ser tortosí és l’espot electoral de Junts per Tortosa. L’alcaldessa i candidata, Meritxell Roigé, ha revelat aquest matí la incògnita respecte l’autoria del vídeo, que havia generat expectació a les xarxes socials i entre alguns mitjans de comunicació del territori.

L’espot, de poc menys de dos minuts de durada, posa en valor el significat de ser i sentir-se tortosí, citant a Despuig i amb referències a Gerard Vergés. També apel·la a les tradicions més tortosines, com anar a buscar estrelletes a mig camí, o cantar l’himne de la Cinta durant l’entrada de la processó. A més, posa en valor els paisatges naturals, com les muntanyes i el riu, el vent, l’esperit de treball dels tortosins, les festes populars i la Festa del Renaixement, la cultura popular amb la cucafera i els gegants, la gastronomia tortosina amb el pastisset i la baldana, entre molts altres elements. El vídeo incorpora també fa referència a les 6 veus que conformen el municipi: Tortosa, Jesús, Campredó, Bítem, els Reguers i Vinallop.

Roigé ha explicat que la voluntat era la de crear un relat que recordi la història de la ciutat, apel·li al tortosinisme i reivindiqui el futur, per seguir construir una ciutat “amb anhel per seguir avançant” i ha recordat que “a la gent de Junts per Tortosa no ens trobaran fent una campanya bruta a les Xarxes Socials, sinó donant a conèixer propostes, presentant l’equip i reivindicant l’orgull de ser tortosí i d’haver transformat la nostra ciutat”.

Junts per Tortosa va iniciar la difusió del vídeo, sense cap element que en pugues identificar l’autoria, via WhatsApp, a través de dos simpatitzants, que el van fer arribar als seus contactes, creant i estenent una xarxa que ha fet que l’espot es torni viral i que recorri multitud de grups de WhatsApp i que el comparteixi molta gent amb perfils transversals, fins i tot membres d’altres candidatures, però que els uneix “l’orgull de ser tortosí”. Ara, a les portes de la campanya electoral, la formació l’ha actualitzat i l’ha penjat a les xarxes socials, on ja compta amb un gran nombre de visualitzacions.

Aquest espot se suma al que ja va estrenar la formació durant l’acte de presentació de la candidatura, en un Teatre Auditori Felip Pedrell ple de gom a gom. Un vídeo de més de 4 minuts que repassa les principals actuacions que l’equip de govern ha dut a terme a Tortosa i als cinc pobles i que demostra la transformació de la ciutat.

Tortosa, 11 de maig de 2023