Junts per Tortosa celebra l’inici de l’ampliació de l’HTVC i la posada en marxa del pàrquing del fossar

Meritxell Roigé rebutja que s’hagi decidit eliminar una planta d’aparcament soterrat del nou edifici

Junts per Tortosa ha valorat este dilluns la posada en marxa de l’aparcament del fossar a l’Hospital Verge de la Cinta i l’anunci que l’ampliació del centre sanitari començarà en dos mesos. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha celebrat la posada en funcionament del pàrquing, amb més de 400 places per a usuaris i personal sanitari, ja que permetrà resoldre una part dels problemes de mobilitat que té l’Hospital, i ha recordat que este pàrquing forma part de l’acord de l’abril del 2022 al qual va arribar ella mateixa amb el llavors conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ratificat per l’actual conseller Balsells.

Roigé ha recordat que, com alcaldessa, va signar un acord amb el departament de Salut que incloïa d’una banda este pàrquing que construiria l’ICS, la instal·lació de dos ascensors que connectarien l’Hospital amb el centre urbà de la ciutat, així com un nou edifici que permetria ampliar l’actual equipament sanitari. Este nou edifici, que s’ubicarà davant l’entrada principal de l’Hospital, tenia 4 plantes en alçada i 3 plantes soterrànies, dos d’elles d’aparcament. Ara, però, la portaveu de Junts per Tortosa ha qüestionat que, segons la presentació que va fer el Govern, es redueix una planta d’aparcament soterrani.

No entenem perquè s’ha pres esta decisió, quins són els motius reals, perquè els problemes arqueològics ja es van descartar, i tampoc entenem perquè l’Ajuntament no s’hi ha oposat”, ha lamentat la portaveu, tot explicant que“No sabem si el govern tripartit hi està d’acord, suposem que sí perquè diuen que sí a tot el que es planteja des de la Generalitat, veiem una actitud de dependència política, de submissió, com ja ha passat en el trasllat d’especialitats al CAP de Roquetes”.

En aquesta línia la portaveu ha argumentat que “Aquesta planta d’aparcaments és important perquè si es desmunta l’aparcament del fossar que tenim aquí, que la Generalitat sempre havia assegurat que seria temporal, seran necessaris per als usos futurs”. “L’edifici nou no pot quedar-se amb una única planta d’aparcaments, perquè recordem que s’eliminaran tots els que actualment hi ha davant de la porta principal i són necessaris ara per a persones amb mobilitat reduïda i també per als usos futurs que tingui l’edifici quan hi hagi un nou hospital” ha manifestat Roigé qui ha assegurat que des del seu grup desconeixen els motius d’aquesta modificació de darrera hora perquè en el projecte acordat hi havia dos plantes.

En aquest sentit, Roigé ha recordat que precisament la ubicació de dos plantes soterrànies d’aparcament al nou edifici va ser una de les condicions que com a alcaldessa va exigir al departament de Salut per arribar a un acord. “Este aparcament ens farà falta actualment i per als usos futurs que tingui l’edifici quan tinguem el nou hospital. No té sentit fer un nou edifici i no aprofitar-ho”, ha afegit.

Amb tot, la portaveu de Junts per Tortosa s’ha felicitat que les obres d’ampliació es posin en marxa en dos mesos, donant compliment a l’acord que ella mateixa va negociar amb el departament de Salut, i ha celebrat que l’actual alcalde s’hi sumi. “És curiós veure com el senyor Jordan que ara es congratula de l’ampliació de l’Hospital, quan només fa pocs mesos, des de l’oposició la va criticar, qüestionar i combatre de forma encoberta, qualificant-la d’error històric. Sembla que ara ha canviat de parer i ve a la nostra. Benvingut”, ha declarat Roigé.

La portaveu ha recordat que en este mateix acord, assolit l’abril del 2022 amb el conseller Argimon i ratificat després per l’actual conseller Balsells, també incloïa el compromís, dotació pressupostària per al pla funcional i un calendari per a la construcció d’un nou Hospital, per al qual l’Ajuntament de Tortosa ja va comprar els terrenys al Pla Parcial Camí de Roquetes.

Tortosa, 6 de novembre de 2023