Junts per Tortosa celebra l’inici de les obres d’ampliació de l’auditori i demana al govern que no aturi la programació cultural

Meritxell Roigé: “Tot i el vot en contra de Movem i ERC en dos ocasions el passat mandat, finalment, gràcies a la nostra persistència el projecte serà una realitat”

Junts per Tortosa ha celebrat aquest matí l’inici de les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell, un projecte ambiciós que el govern de Meritxell Roigé va impulsar durant el passat mandat, deixant-ne redactat el projecte i amb tot el finançament aconseguit, només pendent d’iniciar les obres.

Tortosa necessita esta nova sala, l’auditori ha incrementat exponencialment les activitats que acull durant els darrers anys: programació estable, congressos, activitats d’entitats i associacions, festivals d’escoles…”, ha defensat Meritxell Roigé, que s’ha mostrat molt satisfeta perquè, tot i el vot en contra d’Esquerra i Movem en dos ocasions durant el passat mandat, finalment serà una realitat. “Estem molt contents que el govern tripartit hagi rectificat i vingui a la nostra, perquè en esta decisió qui hi guanya és la gent de Tortosa i la Cultura”, ha afegit la portaveu.

Roigé ha recordat que el seu govern mai va tirar la tovallola malgrat que el senyor Jordan i el partit de la senyora Lleixà en van rebutjar l’ampliació. “Tot i el vot en contra de Movem i ERC en dos ocasions el passat mandat, finalment, gràcies a la nostra persistència el projecte serà una realitat”, ha celebrat la portaveu, mostrant-se satisfeta perquè “els del No a Tot” no hagin perdut aquesta oportunitat, tot i lamentar que la nova sala porti un retard de 10 mesos ja que “han estat incapaços d’iniciar les obres fins aquesta setmana, quan estava tot preparat per començar el passat estiu”.

D’altra banda, Roigé ha insistit en la petició que el grup de Junts per Tortosa ja va fer durant el darrer ple ordinari al govern municipal. “Confiem que es faci tot el possible per fer compatible les obres d’ampliació amb la programació estable del Teatre Auditori Felip Pedrell, no s’entendria que Tortosa, com a capital de les Terres de l’Ebre, no comptes en esta activitat cultural referent”, ha dit, tot esperant que l’obra no afecti al funcionament de l’Escola Municipal de Teatre i que, en cas que hi hagi afectacions, es doni una solució alternativa.

En esta línia la portaveu ha dement que si en algun moment les obres d’ampliació i reforma impedeixen l’activitat a l’equipament, es busquin espais alternatius per continuar en la programació cultural, com la nova sala de l’Espai Joan Moreira, que es va rehabilitar durant l’anterior mandat, amb capacitat per a més de 300 persones.

Un projecte ambiciós amb el finançament garantit

El passat mandat el govern de Junts per Tortosa va aconseguir 3,45 milions d’euros per tal de fer possible l’ampliació i millora de l’Auditori. L’exalcalde i diputat al Congrés, Ferran Bel, va pactar una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per valor de 2,5 milions d’euros per a l’ampliació i Meritxell Roigé va incloure una subvenció nominativa extraordinària a la Diputació de Tarragona per valor de 950.000 euros, per reformar l’actual sala gran, canviar el pati de butaques i renovar tot el vestíbul d’entrada. Una subvenció que, per no ser diligents en l’execució, l’actual govern municipal va perdre l’any passat i l’ha hagut de tornar a demanar enguany, renunciant així a aconseguir, en aquesta anualitat, recursos per a altres actuacions a la ciutat.

Més projectes preparats pendents d’executar

La portaveu de Junts per Tortosa també ha aprofitat per demanar novament al govern del senyor Jordan i la senyora Lleixà que iniciïn ja aquells projectes “que el govern de Junts per Tortosa vam deixar preparats i amb finançament”, com és cas del pavelló poliesportiu als Josepets, la supressió de barreres arquitectòniques a l’edifici de la UNED, la reforma de l’Hospital de Jesús, la construcció d’habitatges al Centre Històric, el circuit turístic entorn les muralles o la restauració del fortí de Bonet, entre d’altres.

Tortosa, 10 de maig de 2024