La Tortosa-Card ja no inclou l’accés a la Catedral, després que l’Ajuntament retiri la subvenció al Bisbat per al manteniment

El regidor de Junts per Tortosa, Jordi Sorolla, lamenta que el govern municipal no vulgui fer res per revertir esta situació perdent així un actiu turístic

La Catedral de Tortosa i la seua exposició permanent ja no són visitables amb la targeta turística Tortosa-Card, una eina de promoció que l’Ajuntament de Tortosa va crear al 2010 per agrupar l’accés als diferents edificis històrics de la ciutat i que els turistes hi poguessin accedir a un preu reduït.

La decisió arriba després que el govern de Movem-PSC i ERC, a proposta de la CUP, decidís retirar la subvenció de 30.000 euros per a contribuir a la rehabilitació de la Catedral, una aportació que formava part del pressupost municipal des de fa més de 25 anys, i que així s’havia mantingut amb múltiples governs de diferents colors polítics.

El Grup Municipal de Junts per Tortosa va tenir accés a la carta del 22 de març del degà del Capítol-Catedral de Santa Maria de Tortosa on se li comunicava a l’alcalde “que el Capítol havia decidit gestionar íntegrament les entrades a la Catedral i no formar part de la targeta ‘Tortosa-Card’ a partir de l’1 de maig”. Segons la carta, el Capítol prenia esta decisió “després de tenir la confirmació de l’alcalde que aquest any no es signaria el conveni per formalitzar l’ajuda de l’Ajuntament per al manteniment de la Catedral”.

Per això, en l’apartat de preguntes al govern, el regidor tortosí Jordi Sorolla va interpel·lar l’alcalde sobre si havia fet alguna gestió per evitar que aquest fet es produís. “Lamentem que vostè accepti esta decisió i no faci res al respecte, creiem que és un error no haver arribat a un acord amb el Bisbat per mantenir este equipament turístic de primer ordre com és la Catedral a la Tortosa-Card”, va qüestionar Sorolla, tot lamentant que l’Ajuntament no faci cap aportació a la conservació de la Catedral, el monument més important de la ciutat, un fet “que demostra la poca voluntat del govern tripartit de vetllar pel patrimoni tortosí”.

La targeta Tortosa-Card, que es pot adquirir a un preu de 7 euros, permet l’entrada, durant 3 dies consecutius, als principals equipaments turístics de la ciutat, la majoria d’ells recuperats i rehabilitats durant els darrers anys, com el Museu i l’Espai Cota 0, el Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, els Jardins del Princep i la muralla medieval, els Reials Col·legis i l’exposició permanent de la ciutat o el Centre d’Interpretació del Renaixement. Fins l’1 de maig també s’hi incloïa la Catedral de Tortosa.

Tortosa, 13 de maig de 2023