Junts per Tortosa constata que la CUP ha lliurat les societats al govern en minoria per als propers 4 anys

Meritxell Roigé alerta que l’alcalde Jordan està “passant el rodet” i en lamenta l’actitud “dèspota”, acusant-lo de “mentir compulsivament”

El govern municipal del PSC i ERC ha aprovat, amb l’aval de la CUP, la proposta de repartiment de les societats municipals. Ho ha fet de forma totalment autoritària, atorgant-se més de la meitat dels representants i obtenint així una majoria absoluta que no tenen al ple, convertint, per tant, en irrellevants al grup majoritari de Junts per Tortosa i a la CUP. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé ha denunciat públicament l’actitud “poc democràtica” de l’alcalde Jordan, que d’aquesta manera altera la representativitat obtinguda pels diferents grups municipals al ple de l’Ajuntament, menystenint l’oposició i la voluntat expressada pels tortosins i tortosines les passades eleccions municipals.

Durant el transcurs del ple, Roigé s’ha vist obligada a respondre a les paraules de l’alcalde, que la va acusar de no haver complert amb la proporcionalitat el passat mandat. En aquesta línia la portaveu ha recordat que el seu grup complia escrupolosament amb la proporcionalitat, i és que Junts per Tortosa comptava amb 7 de 21 regidors al ple i amb un terç dels representants a les societats. “L’alcalde menteix compulsivament”, ha denunciat Roigé. “Menteix quan diu que les finances de l’ajuntament no estan sanejades, perquè vam deixar l’Ajuntament amb l’endeutament més baix de la història, més de 12 MEUR als comptes corrents i 14,7 MEUR de subvencions atorgades”, ha recordat la portaveu, qui ha continuat detallant algunes de les mentides del nou alcalde. “Menteix quan diu que hi ha un forat de 4 milions d’euros a la Clínica Terres de l’Ebre i menteix quan diu que cal una modificació pressupostària per salvar-la, perquè la Clínica sempre s’ha autofinançat i qui va apostar-hi i la va rescatar al 2013 va ser el nostre govern, amb el vot en contra del senyor Jordan”.“I menteix quan diu que l’anterior mandat el govern de Junts per Tortosa tenia majoria absoluta a les societats, és fals, perquè teníem només un terç dels representants, la mateixa proporció que al ple”, ha afegit Roigé.

La portaveu de Junts per Tortosa ha estat especialment crítica amb la CUP, advertint que “a partir d’ara de res servirà el vot en contra dels anticapitalistes a l’aprovació dels pressupostos o a qualsevol privatització que el nou govern pugui dur a terme a les societats” i els ha acusat de “lliurar gratuïtament les societats al govern municipal”.

El govern municipal, amb l’aval de la CUP ha assignat 4 representants a Junts per Tortosa, 4 al PSC, 2 a ERC i 1 a la CUP a GESAT, EPEL, Tortosa Salut, TortosaSport i Tortosa Media. Pel que fa a la EMSP, on només s’han de nomenar 5 representants, Jordan n’atorga 1 a la CUP, 1 a ERC, 2 al PSC i només 1 a Junts per Tortosa, obviant novament quina és la formació majoritària i guanyadora de les eleccions. “L’alcalde dona la mateixa representativitat a un grup amb 10 regidors que a la CUP, que només té 1 regidor”, ha lamentat novament la portaveu manifestant que “La CUP, avalant aquesta majoria que s’atorga el govern, lliura també l’Empresa d’Aigües al PSC i ERC”.

Tortosa, 31 de juliol de 2023