Junts per Tortosa denuncia que la CUP lliura gratuïtament les societats al govern municipal

Tot i no comptar amb la majoria del plenari, el PSC i ERC s’atorguen més de la meitat de representants a les societats, convertint en irrellevants a la CUP i al grup majoritari de Junts per Tortosa

El govern municipal del PSC i ERC portarà al proper ple extraordinari la proposta de repartiment de les societats municipals, atorgant-se més de la meitat dels representants i obtenint així una majoria absoluta que no tenen al ple, convertint, per tant, en irrellevants al grup majoritari de Junts per Tortosa i a la CUP. És per això que Junts per Tortosa ha denunciat públicament l’actitud “poc democràtica” de l’alcalde Jordan, que ignora la representativitat obtinguda pels grups municipals al ple de l’Ajuntament i obvia la voluntat dels votants.

El senyor Jordan el que fa amb aquesta proposta és atribuir-se una majoria a les societats que no té al plenari i converteix en irrellevants els grups de l’oposició”, ha manifestat Meritxell Roigé, portaveu de Junts per Tortosa, qui ha advertit que “la CUP lliura gratuïtament les societats al govern municipal i serà irrellevant el que votin els propers quatre anys, perquè sempre es farà el que decideixi el govern del PSC i ERC, aquesta votació de dilluns representa un SÍ a tot el que dugui a terme el govern municipal a les societats”.

Roigé ha recordat que el passat mandat el seu grup complia escrupolosament amb la proporcionalitat que tenia al plenari. Junts per Tortosa comptava amb 7 de 21 regidors al ple i amb un terç dels representants a les societats. “És un despropòsit, és la primera vegada a la història que un govern que no té majoria absoluta al ple sí que el tindrà a les societats mercantils”, ha denunciat Roigé. “No entenem com l’assemblea de la CUP, que sempre ha estat molt bel·ligerant a les societats, especialment a les sanitàries, ara dona un nou xec en blanc al govern del PSC i ERC”, ha qüestionat la portaveu, advertint que “a partir d’ara de res servirà el vot en contra de la CUP a l’aprovació dels pressupostos o a qualsevol privatització que el nou govern pugui dur a terme a les societats”.

D’aquesta manera, el govern municipal preveu assignar 4 representants a Junts per Tortosa, 4 al PSC, 2 a ERC i 1 a la CUP a GESAT, EPEL, Tortosa Salut, TortosaSport i Tortosa Media. Pel que fa a la EMSP, on només s’han de nomenar 5 representants, Jordan n’atorga 1 a la CUP, 1 a ERC, 2 al PSC i només 1 a Junts per Tortosa, obviant novament quina és la formació majoritària i guanyadora de les eleccions. “L’alcalde dona la mateixa representativitat a un grup amb 10 regidors que a la CUP, que només té 1 regidor”, ha lamentat novament la portaveu.

Uns nomenaments que arriben molt tard

Meritxell Roigé també ha lamentat que fins el 31 de juliol, regidors i exregidors de Junts per Tortosa estaran al capdavant de les societats, havent d’assumir la signatura dels pagaments a proveïdors i les nòmines del personal i ha lamentat la inacció del nou govern municipal. “Han passat més de 40 dies des de la investidura, quan hi ha un canvi de govern cal ser diligent i no demorar el traspàs”, ha recordat la portaveu de Junts per Tortosa, qui ha explicat que “un cop ens van notificar la representativitat de cadascun dels grups i ens van sol·licitar el nomenament vam fer-lo arribar en menys de 48h, fent constar, però, que no estàvem d’acord amb la proporcionalitat”.

Tortosa, 27 de juliol de 2023