Meritxell Roigé celebra l’inici d’obres del pàrquing del fossar que permetrà millorar la mobilitat a l’Hospital Verge de la Cinta

La portaveu de Junts per Tortosa adverteix que no es pot demorar l’ampliació de l’Hospital i que cal que inclogui l’aparcament soterrat pactat amb la conselleria de Salut

La portaveu del grup municipal Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha celebrat l’inici de les obres del pàrquing del fossat de l’Hospital Verge de la Cinta que permetrà millorar la mobilitat a l’equipament sanitari amb la generació de 400 noves places d’aparcament. Roigé ha recordat que el seu govern va deixar enllestit un pla de mobilitat per afrontar l’inici d’aquesta obra que inclou la contractació d’una nova llançadora “que ha funcionat perfectament”, i que complementa l’ampliació de la línia 2 i l’altra llançadora que funciona des dels aparcament dissuasius de l’entrada de Tortosa. La portaveu ha assegurat que “davant del silenci del nou govern cal reivindicar que s’hagi iniciat una obra que serà molt important per la mobilitat de l’Hospital”. En aquest sentit, ha recordat que el seu govern va desestimar les al·legacions fetes per la Plataforma pel Nou Hospital a la llicència d’obres d’aquest aparcament, i que malgrat que es coneix que s’ha presentat un recurs “no sabem res de la seva resolució ni per part de l’alcalde ni per part de la Plataforma, que eren molt bel·ligerants amb aquest tema amb l’anterior govern municipal”.

Meritxell Roigé, acompanyada per regidors i regidores del seu grup, ha advertit, però, que estarà amatent al compliment de la totalitat de l’acord que ella mateixa, com a alcaldessa, va arribar amb la conselleria de Salut l’abril del 2022. La portaveu ha recordat que l’ampliació de l’Hospital amb el nou edifici, que s’ha d’iniciar quan acabi el pàrquing del fossat, inclou dos plantes soterrànies d’aparcament. “Ho advertim perquè en algun moment s’ha arribat a qüestionar. Nosaltres vam estar batallant fins l’últim dia per incloure aquest aparcament soterrat baix del nou edifici, i esperem que el Govern de la Generalitat no aprofiti ara la debilitat de l’actual govern municipal per tal de no dur-lo a terme. És necessari per l’actual equipament però també pels usos futurs que se li donin”, ha manifestat.

Respecte l’altra part de l’acord assolit l’abril del 2022, que incloïa la construcció del nou Hospital, Roigé ha recordat que el seu govern va adquirir els terrenys el passat mes de desembre i els va posar a disposició de la Generalitat perquè determinessin on volien ubicar la parcel·la de 40.000 metres quadrats i per tant determinessin l’emplaçament concret de l’Hospital en el Pla Parcial Camí de Roquetes de més de 73.000 metres quadrats, propietat municipal. “Estem aquí, desconeixem si la Generalitat ja ha respost, però era l’únic que faltava per iniciar la tramitació urbanística i fer la cessió efectiva”, ha detallat. En aquest sentit, i preguntada sobre els dubtes sorgits sobre la viabilitat dels terrenys, la portaveu de Junts per Tortosa ha recordat que a pocs metres dels Pla Parcial s’està duent a terme una ampliació del CAP de Roquetes, i hi ha una escola a pocs metres i més prop del riu i  al seu moment el nostre govern van desencallar la construcció d’una residència i una escola al barri de Sant Llàtzer i de l’edifici de la universitat Rovira i Virgili al parc de la Fira. “No podem permetre que es qüestioni que no es pugui fer un hospital allà, el que s’ha de fer és buscar solucions que les hi ha i no buscar excuses ni per part de la Generalitat, ni per part de l’Ajuntament ni de la Plataforma”, ha afegit.

La gestió de la Clínica Terres de l’Ebre i els consells d’administració

D’altra banda, la portaveu de Junts per Tortosa ha aprofitat la compareixença davant dels mitjans per avalar la gestió econòmica feta al capdavant de la Clínica Terres de l’Ebre durant els darrers 10 anys, quan l’Ajuntament la va adquirir. Roigé, que ha recordat que el pagament final dels 4 MEUR que s’ha de fer ara es coneix des del moment que es va comprar la Clínica, i que s’autofinança sola.

Meritxell Roigé ha recordat que en el traspàs fet amb l’alcalde i la primera tinent d’alcalde els va mencionar aquesta operació que ja estava tot preparat i va dir que, com a presidenta del consell d’administració, convocaria el mateix per aprovar el crèdit, fet que es va produir el passat 23 de juny. Roigé ha tornat a demanar a l’alcalde que rectifiqui les seves declaracions contra la gestió i viabilitat econòmica de la Clínica per tenir el suport de Junts per Tortosa per avalar el crèdit al ple. “Des del dia del ple no sabem quines intencions té el govern però els únics responsables que no s’hagi resolt són el senyor Jordan i la senyora Lleixà, que el que han de fer és ser responsables i governar. Com a Junts per Tortosa estem a la seva disposició però seguirem exigint que rectifiquen tot el que van dir contra la gestió econòmica de la Clínica Terres de l’Ebre”, ha advertit.

Per últim, Roigé ha denunciat que després de cinc setmanes del nou govern encara no s’hagin constituït els nous consells d’administració de les societats municipals, i que ella mateixa o algun regidor i, fins i tot, exregidor, continuen havent de fer els pagaments de nòmines a treballadors o proveïdors d’aquestes societats. “No han iniciat els canvis i això és inaudit” ha detallat. Amb tot, la portaveu de Junts per Tortosa ha exposat que el govern ha fet arribar una proposta de composició d’aquests consells d’administració que ha estat qüestionada pel seu grup, ja que no és proporcional respecte el nombre de regidors que té cada grup municipal. Així, segons ha explicat Roigé, el govern format pel PSC i ERC s’atorga majoria absoluta i més representació que el grup majoritari al ple, que és Junts per Tortosa amb 10 de 21 regidors. “Amb aquest repartiment Junts per Tortosa i la CUP som irrellevants, si no tenen la majoria al plenari no la poden tenir als consells d’administració. Esperem que la CUP no doni un altre xec en blanc al nou govern, en aquest cas a les societats municipals que sempre han estat molt qüestionades per la CUP”, ha reblat.

Tortosa, 24 de juliol de 2023