Junts per Tortosa demana una rectificació pública de Jordan respecte l’acord per avalar el préstec de la Clínica Terres de l’Ebre

Meritxell Roigé recorda al govern que estan en minoria i que a qui han de demanar responsabilitats no és a Junts per Tortosa sinó als seus socis de la CUP

La proposta d’aval del préstec que ha de fer Tortosa Salut i que suposa el darrer pagament de la Clínica Terres de l’Ebre no va prosperar en no comptar amb la majoria absoluta del ple celebrat ahir dijous. Junts per Tortosa es va abstenir davant la negativa de l’alcalde Jordan a rectificar les declaracions falses que va fer en relació a aquest aval. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, va explicar que l’alcalde va mentir respecte a la gestió de l’anterior govern, respecte a la situació financera de la Clínica i respecte a l’acord que es portava al ple, que en cap cas era una modificació pressupostària i va recordar que la Clínica no ha costat ni un euros als tortosins i tortosines i que s’autofinança.  D’aquesta manera el govern en minoria no va comptar amb el suport necessari per poder-ho tirar endavant.

No obstant, la portaveu, ha manifestat la seua voluntat de votar-hi a favor i permetre l’aprovació de forma immediata si l’alcalde rectifica públicament. Roigé ha lamentat les declaracions de l’alcalde on Jordan afirmava que “la primera herència que trobem és que calen 4 MEUR per pagar la Clínica Terres de l’Ebre” manifestant que hauria de portar una “modificació pressupostària al plenari”. “Demanem més respecte a l’oposició, una vegada més l’alcalde torna a faltar a la veritat, cal una rectificació pública”, ha dit la portaveu, qui ha reclamat al govern que deixi de fer “d’oposició de l’oposició i governi per seguir tirant endavant la ciutat”.

A qui ha de demanar responsabilitats l’alcalde és al seu soci de govern, amb qui ha signat el pacte d’estabilitat, el vot de la CUP no pot valer només per fer-lo alcalde”, ha exposat la portaveu, afegint que “l’alcalde no pot mentir sobre la nostra gestió i sobre el contingut que porta al ple i després demanar a Junts per Tortosa que aprovi tot allò en que la CUP el deixa tirat”.

Roigé ha recordat que fa 10 anys, quan l’Ajuntament va adquirir la Clínica Terres de l’Ebre per evitar que es tanqués “ho vam fer nomes amb el suport del nostre grup: si fos pel Sr. Jordan avui la Clínica estaria tancada”. En aquell moment ja es va explicar que els 10 primers anys es pagaria una anualitat fixa sense interessos i que el darrer pagament serien aquests 4 milions d’euros que es seguirien pagant des de la pròpia Clínica, sense cap cost per a l’Ajuntament de Tortosa ni per als tortosins.

“El nostre govern havíem fet els deures, estava tot preparat”, ha apuntat Roigé, qui ha recordat a l’alcalde que qui sol·licita el préstec és Tortosa Salut, no l’Ajuntament. A més, la portaveu ha posat de manifest que aquesta operació que va permetre salvar la Clínica “no costa ni un euro als tortosins i tortosines”, ja que el pagament del préstec s’autofinançarà, tal i com s’ha vingut fent amb les anualitats dels darrers 10 anys. “I a més, gràcies a la bona gestió duta a terme, la Clínica compta amb beneficis suficients per haver pogut invertir 2,39 milions d’euros en la millora de les instal·lacions durant aquests deu anys”, ha recordat Meritxell Roigé, qui ha posat en valor la importància de la Clínica Terres de l’Ebre, un dels dos centres de salut de titularitat municipal, que compta amb més de 200 treballadors i que dona servei no només al conjunt de les Terres de l’Ebre sinó també al nord del país Valencià i al Baix Aragó, generant un impacte econòmic a la ciutat.

Tortosa, 14 de juliol de 2023