Junts per Tortosa demana al govern municipal que obri ja la nova sala del Museu

El regidor del grup municipal Lluís Bel qüestiona la falta de diligència del tripartit per posar en marxa l’actuació del govern anterior

Junts per Tortosa ha demanat al govern municipal “celeritat” en l’obertura de la nova sala del Museu. Després d’haver preguntat en diferents ocasions a la comissió de Cultura, en el darrer ple ordinari, el regidor del grup municipal Lluís Bel va preguntar sobre el retard en l’obertura de la nova sala dedicada a tres artistes referents de la cultura tortosina del segle passat on es mostraran obres de Francesc Gimeno, Antoni Casanova Estorach i Agustí Querol. Bel va qüestionar la falta de diligència del govern tripartit per finalitzar i recepcionar l’obra. De fet, la tercera sala es va recepcionar, casualment, el mateix dia del ple ordinari.

Junts per Tortosa ha recordat que el passat 13 de maig la sala es va obrir al públic per celebrar la Nit dels Museus, i que, set mesos després, el govern tripartit ha estat incapaç de posar en marxa l’actuació. El regidor Lluís Bel va lamentar este retard i va denunciar que “es vulgui retardar la inauguració de l’actuació i l’obertura de la nova sala per allunyar-la de l’anterior mandat i que sembli una obra que han fet vostès”. De fet, Junts per Tortosa ha ironitzat sobre “l’apropiació” i “reinauguració” de determinades actuacions impulsades i/o finalitzades l’anterior mandat per part del govern tripartit, com l’ampliació de l’Auditori, les pilones del nucli antic i la muralla del Rastre.

Celebració de la Nit dels Museus a la nova sala (13 de maig del 2023)

Durant la sessió plenària, el govern municipal no va voler donar la data prevista d’obertura de la nova sala del Museu.

Tortosa, 11 de desembre de 2023