Junts per Tortosa torna a demanar al govern tripartit la reobertura del Complex Esportiu Win durant els caps de setmana

El regidor Roger Pedret posa de manifest que l’informe tècnic constata més usos dels anunciats i que el tancament només permetria un estalvi del 0,4%

Junts per Tortosa ha tornat a posar sobre la taula la reobertura del Complex Esportiu Win en dissabtes a la tarda i diumenges al matí. Ho va fer durant el transcurs del darrer ple ordinari el regidor de la formació majoritària, Roger Pedret, qui va tornar a insistir en recuperar els serveis del complex esportiu durant els caps de setmana. “El Win Tortosa és un centre de referència esportiva a les nostres terres, també un ens dinamitzador del barri de Ferreries”, va defensar Pedret, qui va demanar a l’alcalde que reobrís la instal·lació esportiva durant els caps de setmana, tal i com fan altres municipis com Tarragona, Reus i la resta del territori, com Amposta, Deltebre i Alcanar.

I és que davant l’anunci als mitjans de comunicació, el passat mes de setembre, del tancament del Complex Esportiu Win en caps de setmana per part del govern tripartit, Junts per Tortosa va sol·licitar un informe tècnic que dones fonament a les declaracions “improvisades i inexactes” del regidor d’esports Víctor Grau, qui va afirmar que “hi havia un ús molt reduït de la instal·lació” i que amb aquesta mesura s’aconseguia “una reducció important de la despesa”.

Un cop rebut i analitzat l’informe, s’extreu que l’estalvi aconseguit amb el tancament del Win els dissabtes tarda i diumenges matí és de tan sols 624 € al mes. “Es tracta d’una xifra que representaria un estalvi de tan sols el 0,4% del pressupost total de Tortosa Esport, una quantia ínfima que no hauria d’anar en detriment dels usuaris que feien ús del complex durant el cap de setmana”, ha defensat Roger Pedret. A més, la despesa energètica de climatització de la piscina no varia, donat que, encara que no se’n faci ús, durant el cap de setmana, també s’ha d’escalfar l’aigua per mantenir-la a la temperatura adequada.

Així mateix, també s’ha posat de manifest que el regidor d’esports no deia la veritat quan afirmava que “la mitjana d’usos el dissabte la tarda era de 6 persones”, ja que l’informe tècnic facilitat deixa constància d’una mitjana d’usos de 89 persones el dissabte tarda i de 91 el diumenge al matí, unes dades a les que encara caldria sumar els usos de les pistes de pàdel.

Tortosa, 13 de desembre de 2023