Junts per Tortosa demana al govern tripartit que deixi sense efecte la pujada d’impostos per l’arribada de més de 2 MEUR de l’Estat

Meritxell Roigé recorda que si es manté l’increment d’impostos, l’Ajuntament rebrà al 2024 més de 5 MEUR d’ingressos extraordinaris 

El grup municipal de Junts per Tortosa ha demanat este dimecres al govern tripartit de Movem-PSC i ERC que deixi sense efecte la pujada d’impostos “més elevada de la història de Tortosa”, després de l’anunci fet pel govern de l’Estat que s’incrementa l’aportació als ens locals un 22,6% més. En el cas de l’Ajuntament de Tortosa, este increment d’aportació de l’Estat suposarà ingressar més de 2 MEUR, que se sumaran als, aproximadament, 9,5 MEUR que les arques municipals reben de l’Estat. 

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha manifestat que si, des del seu grup, ja consideraven “innecessària” i “desmesurada” la pujada d’impostos del govern tripartit, “ara ho és encara amb més motiu”. “El que han de fer és deixar sense efecte la pujada d’impostos, tindran més recursos extraordinaris i han de repercutir en la ciutadania”, ha manifestat Roigé.

De fet, segons ha recordat el grup municipal, si es manté esta pujada d’impostos, l’Ajuntament de Tortosa rebrà més de 5 MEUR d’ingressos extraordinaris este 2024. “Amb la pujada d’impostos tenen previst recaptar 2,8 MEUR més segons l’informe tècnic, més els 2 MEUR que arribaran de l’Estat de forma extraordinària són pràcticament 5 MEUR més d’ingressos que al 2023. O tenen l’objectiu de gastar més o no s’entén”, ha explicat Roigé.

Este anunci d’incrementar un 22,6% més l’aportació de l’Estat als ens locals ha fet que altres municipis es replantegin i tiren enrere amb la pujada d’impostos previstos. “Esperem que el Sr. Jordan rectifiqui i desisteixi de la pujada d’impostos més alta de la història de Tortosa”, ha afegit Roigé. 

Amb esta aportació extraordinària d’ingressos ja es compensa el que el govern tripartit ingressaria de més amb la pujada dels impostos de l’IBI (17,85%), IAE (19%) i l’impost de vehicles (% variable). Junts per Tortosa reclama que es deixi sense efecte l’acord de ple de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals i que s’opti per congelar els impostos per no perjudicar més les economies famílies, del petit comerç i de les empreses. 

Roigé ha advertit el govern tripartit que no valen “excuses” que les ordenances ja estan aprovades, ja que es pot convocar un ple per deixar sense efecte este acord, pel qual comptaria amb el suport de Junts per Tortosa. 

Tortosa, 20 de desembre de 2023