Junts per Tortosa denuncia que l’Ajuntament dobla el període mig de pagament permès

Òscar Ologaray: “A vostès que les petites i mitjanes empreses cobrin a més de 60 dies potser els dona igual, però això les posa en risc”

El regidor de Junts per Tortosa, Òscar Ologaray, va denunciar el passat ple de juny que el govern municipal ha duplicat el període mitjà de pagament de l’Ajuntament. La normativa determina que aquest ha de ser inferior a 30 dies, i a 31 de març del 2024, el PMP global de l’Ajuntament de Tortosa era de 61,09 dies, duplicant el legalment permès. Un fet que dista molt de la gestió que els governs de Junts per Tortosa havien dut a terme els darrers anys, apostant per un període de pagament el més baix possible per afavorir així les petites i mitjanes empreses proveïdores de l’Ajuntament.

A vostès que les empreses cobrin a 60 dies en comptes dels 20 que cobraven amb Junts per Tortosa al govern potser els dona igual, però això a les petites i mitjanes empreses les posa en un greu risc”, ha qüestionat Ologaray, qui ha interpel·lat al senyor Jordan i l’ha instat a reduir el període de pagament quan abans millor. “No ens val que ara diguin que treballaran per reduir-lo una mica, perquè el que haurien hagut de fer és no incrementar-lo, però suposo que això és un èxit més de la seua ‘brillant’ gestió econòmica”, ha ironitzat Ologaray, recordant també la pujada d’impostos o les pèrdues generades pel tripartit després de 16 anys de beneficis a l’Hospital de Jesús.

Ologaray ha recordat la “bona situació financera de l’Ajuntament de Tortosa” i ha denunciat que “tenen més recursos que mai i no paguen quan toca, estan incomplint terminis, perjudicant greument als proveïdors, que ja se’ns adrecen i es queixen que estan cobrant més tard”. En aquesta línia el regidor del grup majoritari ha recordat que no hi ha tensions de tresoreria a l’Ajuntament, perquè des del passat mes de juny es compta amb uns saldos promitjos de 13 MEUR. “A més el govern tripartit va posar 2 MEUR a termini en un criteri que encara no ha explicat”, ha recordat.

Tortosa, 10 de juny de 2024