Meritxell Roigé: “Sembla ser que ara el nou hospital ja no és prioritari per al govern del senyor Jordan”

Junts per Tortosa denuncia que encara no s’ha dut a terme la modificació del POUM dels terrenys per al nou hospital, que es podia iniciar des del mes de setembre

El grup municipal de Junts per Tortosa ha denunciat avui que la construcció del nou Hospital de Tortosa hagi deixat de ser una prioritat per al govern del senyor Jordan i la senyora Lleixà. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat que després de més de nou mesos que va entrar en vigor el nou reglament de règim hidràulic que regula la inundabilitat, encara no s’hagi iniciat la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) dels terrenys del Pla Parcial Camí de Roquetes on s’ha de construir el nou hospital.

“No sabem si és inacció, inoperància o desídia però portem mesos preguntant-li en comissió i al ple, la darrera vegada en el darrer ple ordinari del mes de juny, per la modificació del planejament i encara no han començat”, ha explicat Roigé, que ha assegurat que encara no s’han contractat els informes que han d’incloure esta modificació. “Els ho hem dit en nombroses ocasions cal que siguem diligents perquè el nou Govern de la Generalitat no tingui excuses i inclogui la construcció del nou hospital als nous pressupostos”, ha afegit, assegurant que per cedir els terrenys cal haver fet esta modificació de planejament per qualificar-los com a equipament.

En el darrer ple ordinari de l’Ajuntament, la portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, va tornar a preguntar per la modificació del POUM dels terrenys del nou hospital. Es tracta d’una modificació que el govern municipal pot iniciar des del passat setembre, un cop va entrar en vigor el nou reglament de règim hidràulic que és necessària per poder cedir els terrenys al Govern de la Generalitat per fer el nou hospital, modificant la qualificació de residència a equipaments.

En aquesta línia la portaveu també va preguntar per com es preveu dur a terme la modificació del POUM. “L’ha fet internament com sempre s’havia fet o l’ha decidit externalitzar, com li van dir que farien aquells que s’omplen la boca de municipalitzar?”. I és que a Junts per Tortosa li constava que no s’havia fet la contractació ni de l’expedient de modificació del planejament ni dels informes que l’han d’acompanyar. “Els mesos van passant, quan ho portarà al ple?”, va preguntar Roigé, sense obtenir resposta. “Anem tard i encara no s’ha començat a fer la feina que li correspon a l’Ajuntament de Tortosa”, ha conclòs Roigé.

Una petita finca encara pendent d’adquirir

Els terrenys on s’ha d’ubicar el nou hospital tenen una superfície total de 72.000 metres quadrats, que són més que suficients per poder fer la cessió de la parcel·la que demana el departament de Salut (d’entre 40.000 i 60.000 metres quadrats). No obstant, hi ha una finca de 1.475 metres que no és propietat de l’Ajuntament i que l’executiu de Roigé tenia previst resoldre amb una permuta, per agilitzar els tràmits i no generar cap cost a l’Ajuntament. No obstant, l’actual govern va manifestar la seua voluntat d’adquirir-la, fent-ne efectiva la compra. Gairebé un any després, encara no s’ha fet el tràmit.

Tortosa, 12 de juny de 2024