Junts per Tortosa evidencia la bona salut econòmica i financera de l’Ajuntament amb l’aprovació del compte general

Meritxell Roigé demana al govern que vagi al màxim en les subvencions per construir les llars d’infants i que no renuncie a 140.000 euros

Junts per Tortosa ha volgut posar de relleu “la bona salut econòmica i financera” de l’Ajuntament amb l’aprovació del compte general que s’ha portat a aprovació al ple ordinari del mes de setembre. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha detallat que precisament el compte general és el que reflecteix la situació econòmica financera i patrimonial de l’Ajuntament i del seu grup a data 31 de desembre de 2022. “I es fa en base a dades, als informes dels tècnics municipals i de la intervenció, no amb declaracions malintencionades, falsedats o mentides explicades als mitjans de comunicació o a les xarxes socials” ha manifestat.

Així, el compte general detalla que l’Ajuntament va tenir una execució pressupostària que va generar un resultat d’1.970.000 euros i un romanent de tresoreria de 4.937.472 euros, així com una reducció de l’endeutament. “És obvi i aquí s’evidencia que hem tingut i tenim uns bons resultats econòmics i que això implica que totes les excuses que estan buscant vostès per amagar la incapacitat de gestió no són veritat”, ha afirmat Roigé.

La portaveu també ha recordat que s’ha fet una reducció neta de l’endeutament de més de 4 milions d’euros durant al 2022, i que fruït d’esta gestió s’ha assolit una ràtio d’endeutament per al grup de l’Ajuntament del 49%, i que en anteriors governs tripartits havia superat el 200%. Una reducció de l’endeutament que s’ha fet compatible amb un “esforç inversor” i que, segons el compte general, va suposar que l’Ajuntament invertís només durant el 2022, més de 6.200.000 euros.

Durant la seua intervenció al ple, Roigé també ha volgut deixar constància que la tresoreria a data de 31 de desembre de 2022 era de 13.904.184,14 euros, i que el període mig de pagament és de 15,08 dies, molt per sota dels 30 dies màxims previstos a la normativa en matèria de morositat. “El compte general mostra clarament que l’Ajuntament no té problemes de tresoreria”, ha afegit.

La portaveu de Junts per Tortosa també ha volgut evidenciar que segons l’informe de la interventora municipal “hi ha equilibri patrimonial en el balanç i per tant no hi ha problema de viabilitat ni de liquiditat a curt termini”, i que el compte general que s’ha aprovat este dilluns “demostra la bona salut econòmica i financera de l’Ajuntament amb uns resultats molt positius que no deixa cap dubte de la nostra gestió al capdavant de l’Ajuntament”.

Subvencions llars d’infants

D’altra banda, Junts per Tortosa també ha votat a favor de la sol·licitud de subvenció de dos llars d’infants a la ciutat, una al barri del Temple, als Portals, i l’altra a Ferreries Nord. La portaveu del grup ha demanat però al govern municipal que “vagi a màxims” i demani el total de la subvenció que és de 10.195 euros per plaça, en este cas, suposaria un total de 754.430 euros per cada llar.

Roigé ha detallat que, segons consta a l’expedient portat a aprovació del plenari, es sol·liciten 683.952,50 euros per a cada llar, 70.478 euros menys del màxim que preveu la convocatòria. “Poden demanar 140.956 euros més a la subvenció que ja avancem que els necessitaran, perquè estem convençuts que el cost de la llar serà superior i perquè encara no disposen d’un projecte. Estan fent la petició en base a dos avantprojectes i per tant no coneixen amb exactitud el cost real de les dos obres en qüestió, que d’entrada, amb tota seguretat, no seran el mateix”, ha manifestat la portaveu.

Tortosa, 18 de setembre de 2023