Junts per Tortosa impulsarà una línia d’ajuts per facilitar la implantació d’establiments comercials al Centre Històric

Meritxell Roigé incrementarà el sòl industrial i comercial del municipi per continuar atraient implantacions que generen oportunitats i llocs de treball

La candidatura municipalista de Junts per Tortosa ha presentat aquest dissabte, en un acte públic a tocar del Mercat de Tortosa, les seues propostes en l’àmbit del comerç. Hi destaquen una nova línia d’ajuts per facilitar la implantació d’establiments comercials al Centre Històric, la millora de les bonificacions fiscals existents i la creació de més sòl comercial al municipi amb el desenvolupament del Pla Parcial Porta de Tortosa.

Roigé també ha posat en valor algunes de les actuacions dutes a terme els darrers anys per tal de contribuir a la dinamització comercial, com la primera hora gratuïta de la zona blava, els esdeveniments organitzats als eixos comercials, la col·laboració constant amb les entitats i la pista de gel. La candidata també ha recordat algunes de les mesures que va prendre l’Ajuntament de Tortosa per fer front a les conseqüències de la pandèmia en els moments més difícils, com la creació dels Bons Tortosa, amb un impacte directe al comerç local de 2,8 MEUR, les ajudes de 800 € als negocis que van haver de tancar durant l’estat d’alarma així com l’exempció del pagament d’algunes taxes.

El número 2 de la candidatura, Jordi Sorolla, va posar sobre la taula el repte de seguir generant nous aparcaments. “La mesura de l’hora de l’hora gratuïta de la zona blava ha estat molt important, i també s’han fet moltes millores en l’aparcament, però també n’hem de continuar fent”, ha dit. Per la seua part, l’alcaldessa ha fet memòria de les més de 1.000 places d’aparcament generades els darrers anys, i ha explicat que aquesta setmana entra en funcionament el primer aparcament gratuït als terrenys d’Adif. “Alguns van intentar impedir-ho fent una guerra bruta, però ja el tenim a punt, i a més, Adif ja ha iniciat la retirada de les vies i per tant en pocs mesos construirem un nou aparcament amb més de 250 places que donarà servei al centre, a l’eix comercial i al Mercat”, ha apuntat Roigé, qui també ha explicat que el proper mandat construirà un nou aparcament al barri de Ferreries.

Així mateix, Junts per Tortosa també vol continuar potenciant el comerç de proximitat amb més accions de dinamització, seguir dinamitzant i millorant el Mercat Municipal, continuar consolidant les fires de referència, facilitar la integració laboral a través del Centre de Formació Ocupacional i crear un punt d’informació i assessorament al Viver d’Empreses per a joves emprenedors.

Tortosa, 8 de maig de 2023