Meritxell Roigé projecta la construcció de 500 noves places d’aparcament a Tortosa

Junts per Tortosa incrementarà els carrils bici, fomentarà la mobilitat activa i instal·larà marquesines intel·ligents a les parades d’autobús

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat les propostes de Junts per Tortosa en matèria de mobilitat. Junts per Tortosa projecta la construcció de 500 noves places d’aparcament a Tortosa, que se sumen al miler creades durant els darrers anys i a les 400 que es posen en funcionament als terrenys d’Adif. “Amb aquests nous estacionaments volem facilitar que la gent pugui arribar i aparcar amb facilitat, allunyant la circulació del centre”, ha defensat Meritxell Roigé.

La candidatura municipalista vol implementar el Pla de Mobilitat Segura i Sostenible que ha elaborat aquest mandat per tal de seguir impulsant la pacificació del trànsit i que la circulació sigui més fluida. L’alcaldessa també ha explicat que treballarà amb les administracions superiors per tal d’aconseguir la construcció d’un quart pont, que connecti el nord de Remolins i el nord de Ferreries, i que permeti reduir la mobilitat pel centre de la ciutat.

En aquesta línia l’equip de Meritxell Roigé aposta per implementar polítiques per fomentar la mobilitat activa a tot el municipi, creant una Tortosa més sostenible i saludable “Hem impulsat un seguit d’actuacions que avancen en la línia d’una Tortosa més amable, pensat per a les persones, que convida a passejar per la ciutat”, ha dit l’alcaldessa, qui ha defensat que “les ciutats s’han d’adaptar als nous temps i que cal impulsar accions que ens ajudin a disposar de ciutats més netes i més sostenibles, amb una mobilitat més eficient i respectuosa amb el medi ambient”.

A més, una de les apostes de Roigé ha estat fomentar el transport públic, ampliant-ne les línies i abaratint un 50% el cost dels bitllets el darrer any. Ara, l’alcaldessa aposta per millorar i ampliar les línies d’autobús urbà, fent-lo més sostenible i digitalitzant-lo amb marquesines intel·ligents, que mostrin el temps d’espera fins el proper comboi.  A més, també es vol seguir ampliant la xarxa de carrils bici de la ciutat, generant nous trams que s’uneixin als ja existents.

I en la línia de seguir millorant l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda al conjunt de la ciutat, Junts per Tortosa vol continuar actuant a la via pública i als edificis municipals. A més, l’alcaldessa ha posat en valor que el govern està executant dos demandes importants de l’Ajuntament en matèria d’accessibilitat: la construcció d’ascensors a l’espai públic que facilitaran l’accés a l’Hospital Verge de la Cinta i a la C-12, al davant del col·legi de Ferreries.

Roigé també ha exposat altres propostes com són la creació de nous aparcaments per a motocicletes i per a persones amb mobilitat reduïda, incrementar les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics i ampliar la flota municipal de vehicles elèctrics, connectar el nucli urbà amb tots els pobles de Tortosa mitjançant carrils bici i, juntament amb l’ampliació del passeig fluvial, crear un carril bici que connecti el barri de Remolins amb el Temple.

Tortosa, 9 de maig de 2023