Meritxell Roigé vol crear la primera exposició de mappings permanents de l’Estat a Tortosa

Junts per Tortosa referma l’aposta pel turisme, continuant la rehabilitació dels recintes emmurallats i creant un centre d’interpretació de la Cultura Jueva

La potenciació de l’àmbit del turisme és una altra de les prioritats que marquen el programa electoral de Junts per Tortosa. Les propostes encaminades a potenciar aquest àmbit s’agrupen en l’eix La Tortosa que enamora, que inclou diferents propostes que volen seguir impulsant aquest àmbit, com a eix que permet projectar la ciutat més enllà del territori i que a la vegada suposa la creació d’oportunitats i d’activitat econòmica.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va explicar que, després de l’èxit que ha tingut el nou mapping a la façana de la Catedral, Tortosa es vol convertir en la primera ciutat de l’Estat amb una exposició permanent de mappings urbans, creant noves projeccions audiovisuals en més façanes d’edificis de la ciutat.

També volem seguir actuant al nostre patrimoni històric, fent visitables els recintes emmurallats i, amb 2 MEUR dels Next Generation, generarem un cinturó verd des del fortí d’Orleans fins a la torre del Célio”, ha explicat l’alcaldessa, detallant que “seguirem actuant, com hem fet aquest mandat, als fortins de Bonet i Tenasses, i també s’actuarà al castell de la Suda amb 4,6 MEUR dels Next Generation”.

A més, la formació municipalista vol posar en funcionament un servei de tren elèctric, que faci un recorregut turístic pels principals elements patrimonials de la ciutat i crear el centre d’interpretació de la cultura jueva a l’antiga sinagoga. Una actuació que, conjuntament amb la millora que s’està duent a terme a tot l’entorn del call jueu, permetrà iniciar una promoció envers el turisme sefardita.

El turisme genera activitat, crea riquesa, ens permet mostrar-nos davant del món com allò que som: una ciutat amb més de 2.000 anys d’història, que té molt de passat i molt de futur”, ha detallat l’alcaldessa, qui ha posat en valor la feina feta des de l’Ajuntament “per promocionar turísticament la ciutat, de la mà del sector privat, amb molt bons resultats pel que fa a l’ocupació turística”.

A més, Junts per Tortosa també vol impulsar durant el proper mandat una nova àrea d’autocaravanes i la reforma de l’existent, la millora de la senyalització turística, implementar un nou pla de difusió i projecció turística, dinamitzar el consorci de la Ruta dels Tres Reis per promocionar-nos conjuntament amb Alcanyís i Morella, ampliar els serveis de la targeta TortosaCard i fomentar la celebració de congressos professionals que projectin la ciutat de Tortosa.

L’alcaldessa també ha fet balanç de les actuacions dutes a terme els darrers anys. “Hem creat l’Espai Cota 0, hem obert i ampliat el Museu de Tortosa i els actius al refugi antiaeri i al centre d’interpretació del Renaixement. També vam crear el Centre d’Interpretació de la Setmana Santa i hem anat dotant la ciutat d’equipaments, espais i atractius turístics”, ha detallat, posant en valor que “Tortosa tenim un ric patrimoni, natural, històric, cultural, gastronòmic… que hem sabut fer valer per a atreure visitants i seduir-los”.

Pel que fa als nombrosos esdeveniments socials, culturals i esportius d’abast nacional, estatal i internacional, que Tortosa ha acollit i que contribueixen a la difusió, la dinamització i la projecció de la ciutat, com els World Sports Games, la Rider 1000, la Volta Catalunya, la Capital de la Cultura Catalana, la Ciutat Gegantera o el festival internacional de cinema turístic Terres Travel Meritxell Roigé ha afirmat que “seguirem impulsant aquests esdeveniments per potenciar la capitalitat de la nostra ciutat”.

Tortosa, 5 de maig de 2023