Junts per Tortosa insta Jordan a portar la modificació del planejament per al nou Hospital al ple d’abril

Meritxell Roigé assegura que l’informe perquè Tortosa entri al règim especial d’inundabilitat demostra que els terrenys eren viables

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha instat el senyor Jordan a portar al proper ple ordinari del mes d’abril la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ha de canviar la qualificació dels terrenys on s’ha de construir el nou Hospital. Roigé, que ja va instar el govern municipal a fer-ho en el ple del mes de març, ha reclamat Jordan que sigui diligent i iniciï esta modificació per poder tenir tots els tràmits enllestits i poder cedir els terrenys al Departament de Salut abans de l’estiu.

“És una modificació que es pot fer en recursos propis sense externalitzar-ho, com ja vaig dir al mes de febrer, se n’han fet de més complexes. Si fessin la feina, abans de l’estiu tindrien els dos documents aprovats per poder cedir els terrenys a la Generalitat, quan es preveu que ja estarà constituït el nou Govern” ha manifestat Roigé, recordant que la modificació del POUM per permetre la instal·lació de la indústria Kronospan al polígon Catalunya Sud es va fer en només tres mesos, malgrat que tècnicament era més complexa. “Ara s’ha de convertir en equipament el conjunt dels terrenys del Pla Parcial Camí de Roquetes, cal ser diligents i portar l’aprovació inicial al proper ple perquè quan estigui el nou Govern es puguin cedir els terrenys i ningú tingui cap excusa per no incloure el nou Hospital al pressupost del 2025”, ha afegit.

Roigé ha tornat a fer esta petició durant la seua intervenció en el ple extraordinari celebrat este dijous per aprovar l’informe tècnic que es presentarà perquè Tortosa sigui reconeguda dintre del règim especial pel que fa a la inundabilitat del municipi d’acord amb el que preveu el Reglament de domini públic hidràulic. “És un document que permetrà el creixement de Tortosa en zona de flux preferent, majoritari dintre de la zona urbana i urbanitzable del municipi, i que suposarà que es pugui seguir construint habitatges, nous equipaments i nova activitat econòmica o ampliació de l’existent”, ha detallat, tot destacant que va molt més enllà del nou Hospital. “Dóna seguretat a la construcció del nou Hospital però també a altres equipaments futurs, perquè ara no es podria construir un nou CAP o una nova escola, per exemple, a Remolins”, ha afegit.

La portaveu de Junts per Tortosa ha celebrat l’aprovació d’este document ja que avala, una vegada més, la feina iniciada per l’anterior govern, malgrat les crítiques del senyor Jordan i d’ERC que asseguraven que “s’havien comprat uns terrenys on mai es podria construir l’Hospital”. “Excuses per anar passant el temps i arribar, com ja vam avisar, al final de legislatura al Parlament sense haver avançat res”, ha continuat.

En este sentit, la portaveu de Junts per Tortosa ha retret que ni el senyor Jordan, ni ERC, ni el PSC hagin estat capaços d’incloure els 2 MEUR a la proposta de pressupostos de la Generalitat acordada, als quals es van comprometre per a la construcció del nou Hospital. “Ni ERC, malgrat tenir una diputada que és regidora a l’Ajuntament, ni el PSC ho va incloure per arribar a l’acord, ni la senyora Lleixà ni el senyor Jordan ho van demanar. I ara el Parlament està dissolt i ha passat el que vam anunciar que passaria, i d’aquí uns mesos en parlarem”, ha etzibat. Roigé també ha recordat quan el senyor Jordan era diputat i va assegurar que gràcies a ell la construcció del nou Hospital començaria abans que s’acabés el 2023.

La portaveu de Junts per Tortosa ha reiterat que l’aprovació de l’informe tècnic dóna la raó a Junts per Tortosa demostrant que els terrenys eren viables, i ha recordat que va ser l’anterior govern qui va negociar amb el Ministeri i va fer les al·legacions pertinents al Reglament de Domini Públic Hidràulic perquè es pogués reforçar la viabilitat i el creixement de Tortosa.

Tortosa, 21 de març de 2024