Junts per Tortosa valora l’audiència pública del senyor Jordan

L’alcalde de Tortosa ha convocat, tal i com determina el reglament de participació ciutadana que vam aprovar, l’audiència pública de presentació de les ordenances fiscals i del pressupost per al 2024. En una exposició de poc més de trenta minuts, Jordan ha passat de puntetes a la innecessària i desmesurada pujada d’impostos, que ha intentat justificar amb arguments esbiaixats, poc coherents i sense cap mena de suport documental. Pel que fa a la presentació del pressupost, Jordan s’ha limitat a enumerar les grans xifres i ha obviat les retallades dutes a terme respecte al pressupost del 2023.

Junts per Tortosa, grup majoritari a l’Ajuntament, no ha deixat els seients buïts i ha assistit a la conferència com a mostra de respecte a la institució. Els regidors del grup municipal han valorat la intervenció del senyor Jordan a través de les xarxes socials. La portaveu Meritxell Roigé, ha manifestat que “l’audiència pública del senyor Jordan per presentar el pressupost i ordenances fiscals no presenta cap novetat més enllà de la pujada d’impostos innecessària i desmesurada“, tot destacant un seguit d’informacions que s’han obviat (com les retallades en esports i cultura o la reducció de les partides d’inversió i manteniment a la via pública), i concloent que “el govern tripartit no té model ni projecte de ciutat per Tortosa“.

En aquesta línia d’allò que no s’ha explicat durant la conferència també s’han posicionat els regidors Lluís Bel, Anna Rehues i Òscar Ologaray. Ologaray ha lamentat la retallada de 470.000 € en Cultura i en relació a la intervenció de l’alcalde l’ha valorat com “buida de contingut, sense novetats ni projecte de ciutat“. Bel també ha destacat el silenci davant la retallada de 300.000 € en Esports tot lamentant que davant d’una pregunta ciutadana “Jordan ha descartat construir el pavelló esportiu als Josepets, que compta amb 1,5 M€ aconseguits pel nostre govern“. Rehues ha recordat la “trista sorpresa” per als veïns del Reguers al veure que no s’incrementava en un 13% el Pressupost com si que s’ha fet amb les EMD del municipi.

Els regidors Domingo Tomàs, Joan Carles Bonfill i Yolanda Cardona, han recordat algunes de les incoherències del govern tripartit pel que fa a la millora de la via pública. Tomàs ha lamentat que més enllà de “treure pit de voler cuidar Tortosa l’alcalde no ha explicat que ha retallat a la meitat les partides d’inversió i manteniment a la via pública“. En la mateixa línia Bonfill ha entrat al detall de la inversió en camins, i és que quan en l’apartat de preguntes ha sortit el tema, el senyor Jordan “ha tirat pilotes fora i no ha explicat que ha reduït la inversió en camins municipals en un 74,6%“. Cardona ha lamentat que no s’hagi mantingut la partida de 250.000 € per a la supressió de barreres arquitectòniques, i és que aquesta ha estat una de les partides que més ha destacat el senyor Jordan.

I més enllà d’estes llagunes, “el Pressupost s’oblida de molts barris de Tortosa (com el Grup El Temple, Sant Llàtzer i Santa Clara)“, ha posat de manifest la regidora Mònica Ripoll, qui també ha qüestionat que “no hi ha cap actuació urbanística a Ferreries i Temple, i al centre històric redueixen la inversió que portavem fent els darrers anys“.

Pel que fa a la promoció econòmica, el regidor Jordi Sorolla ha posat de manifest que tot i l’anunci del senyor Jordan de recuperar els Bons Tortosa que no va voler fer a l’octubre del 2023, aquesta nova edició dels bons “només compta amb 135.000€, una tercera part dels recursos que vam destinar a l’octubre del 2021 i 2022 l’equip de govern de Junts per Tortosa“. A més a més, Sorolla també ha lamentat que no s’hagi dut a terme ‘A Tortosa de Tapes’. Un certàmen que s’havia de dur a terme al novembre però que el govern tripartit va decidir ajornar a la primavera al·legant que era “una millor època“. No obstant, davant la incapacitat i falta de diligència per poder dur-ho a terme, ho han tornat a ajornar.

En l’àmbit estrictament econòmic, tant l’exalcalde Ferran Bel com el regidor Roger Pedret han coincidit a destacar que “les dades econòmiques de l’Ajuntament són bones“. Bel ha ironitzat sobre el fet que s’estigui fent la presentació del pressupost i de les ordenances a 18 de març, i que “no s’ha fet cap comentari de la liquidació del pressupost del 2023 que està feta de fa 3 setmanes“. Per la seua part Pedret ha carregat contra “el relat catastrofista” del senyor Jordan, alertant que “té els dies comptats“.

Un altre dels exalcaldes que ha valorat la intervenció de Jordan ha estat José Antonio Estíbalez, exalcalde de Vinallop, qui ha posat de manifest que “amb l’audiència pública torna a quedar clar que el govern tripartit no té model ni projecte per a Tortosa i els pobles“, tot lamentant especialment “l’abandonament a Vinallop i els Reguers, on no tenen ni actuacions singulars per destacar“.