Meritxell Roigé: “Els últims 16 anys sempre hem tancat en positiu l’Hospital de Jesús”

La incapacitat de gestió del senyor Jordan, i la seua submissió al govern de la Generalitat, provoca pèrdues a l’Hospital durant el seu primer any d’alcalde

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha carregat contra el govern tripartit per intentar amagar la seua incapacitat de gestió culpant a l’anterior govern municipal de les pèrdues a l’Hospital de Jesús, tot recordant que el senyor Jordan i la senyora Lleixà ja porten més de nou mesos gestionant la ciutat. “És esperpèntic que després de 16 anys de tancaments en positiu del nostre govern, ara que el senyor Jordan i la senyora Lleixà tenen l’alcaldia i tanquen en pèrdues, la culpa sigui nostra, a qui pretenen enganyar?”, ha manifestat Roigé.

Al 2020 el departament de Salut presidit per la consellera d’ERC Alba Vergès, i amb la senyora Lleixà com a gerent territorial de Salut, va retallar l’aportació de la PIA (Programa d’Integració Assistencial) a l’Hospital de Jesús en prop de 2 milions d’euros, rebaixant una de les principals fonts d’ingressos. Des de llavors, gràcies a les gestions polítiques que es van dur a terme per part del govern municipal de Junts per Tortosa, es va aconseguir finançament extraordinari per part del govern de la Generalitat per poder tancar l’any sempre en positiu. “Quan un és alcalde, ha de fer la feina d’alcalde, cal buscar els recursos defensant la tasca feta a l’Hospital de la Santa Creu davant d’altres administracions”, ha defensat la portaveu, afegint que “és evident que l’alcalde està sotmès al govern de la Generalitat i ha prioritzat els interessos de partit davant la defensa dels interessos de l’Hospital de Jesús i de l’Ajuntament de Tortosa”.

En aquesta línia Roigé ha explicat que “jo em vaig reunir moltes vegades amb els diferents consellers de Salut: Vergès, Argimon i Balcells, i amb els tres vaig aconseguir una aportació extraordinària per tal de compensar la retallada de la PIA”. “A més al gener del 2023 es va acordar amb el conseller Balcells que durant el 2023 el departament de Salut ho resoldria”. La portaveu també ha instat l’alcalde a explicar perquè ha estat incapaç de compensar esta retallada. “Deu ser casualitat i mala sort que després de 16 anys ininterromputs de beneficis, aquest any que torna a governar el tripartit tornen les pèrdues a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús”, ha ironitzat, qualificant de surrealista que “es pretengui fer creure que això és culpa dels que durant 16 anys hem generat beneficis”.

D’altra banda, el passat mes d’agost, Junts per Tortosa ja va alertar que l’operació del govern tripartit de cedir gratuïtament una finca al Porcar, propietat de l’Hospital de la Santa Creu a l’Ajuntament de Tortosa generava unes pèrdues de 221.200 € per a l’Hospital. “Estem d’acord en esta cessió però l’Ajuntament hagués hagut de comprar esta parcel·la o establir un cànon per evitar les pèrdues” ha afegit Roigé, tot recordant que estos terrenys van ser cedits de l’Ajuntament a la societat sanitària el 2002, amb l’anterior govern tripartit precisament per compensar pèrdues que tenien a l’Hospital de Jesús.

Junts per Tortosa ha lamentat que s’intenti desacreditar “el bon treball dels darrers anys” i comprometre públicament la solvència i prestigi de l’Hospital de la Santa Creu. Meritxell Roigé ha mostrat novament el seu suport i agraïment pel compromís i implicació de tot el personal de l’hospital, que són el principal actiu de la institució, recordant que són els grans responsable de que els serveis de l’hospital siguin reconeguts pels usuaris com serveis d’una màxima qualitat assistencial i humana. “És per això que quan hi ha dificultats, el que ha de fer l’equip de govern és buscar solucions, no quedar-se sentats a la cadira de l’alcaldia, però una vegada més veiem com el senyor Jordan no pot aixecar la veu contra aquells que l’han fet alcalde”, ha afegit.

Roigé també ha volgut fer un repàs a les dades oficials que estan disponibles als comptes anuals aprovats de les entitats, dipositats al registre mercantil i majoritàriament disponibles a la pàgina web de l’Ajuntament. I és que després d’uns anys amb resultats irregulars i pèrdues amb l’anterior tripartit, des del 2007 i durant els setze anys de govern de Junts per Tortosa, GESAT (la societat que gestiona l’hospital) ha acumulat un total de 3.313.355,48 € de beneficis, que s’han reinvertit al propi hospital. Aquests resultats han permès que els fons propis de l’entitat, que eren sols de 126.827,68 € al juny del 2007 passessin al juny del 2023 a 2.182.160,38 €. Les inversions realitzades durant aquests 16 anys a l’Hospital de la Santa Creu han estat de 7.187.456,11 €. A més, la xifra de negocis al 2007 era de 12.877.886,68 €, i en canvi al 2022 va ascendir a 25.393.028,36 €. D’altra banda, a finals del passat mandat es va aconseguir una subvenció de 4 milions d’euros de fons europeus Next Generation, la més gran assolida mai a l’hospital. Una subvenció que ha de permetre continuar modernitzant l’Hospital de la Santa Creu.

El govern municipal segueix amagant la liquidació de l’Ajuntament

En aquesta línia, Roigé ha lamentat que després de 3 setmanes el senyor Jordan encara no hagi fet pública la liquidació de l’Ajuntament de Tortosa. “Estem convençuts que la liquidació serà positiva i que tot aquell discurs catastrofista quedarà en paper mullat”, ha assegurat la portaveu, tot lamentant que “en comptes de governar i fer avançar la ciutat, el govern tripartit s’ha instal·lat en intentar desacreditar personal i professionalment als regidors de Junts per Tortosa”.

Estem convençuts que tots estos atacs només són fruit de la desesperació per intentar tapar la incapacitat de gestió i la pujada d’impostos desmesurada i innecessària”, ha dit Meritxell Roigé, tot lamentant que “el discurs catastrofista que va fer el senyor Jordan d’una situació complexa a les finances municipals s’està desmuntant per tot arreu i no saben com sortir-ne si no és fent més gran la mentida”.

Tortosa, 21 de març de 2024