Junts porta al Consell Comarcal el suport al recurs d’inconstitucional contra la Llei espanyola d’Habitatge

El grup comarcal també presenta una moció en suport a l’exconseller Buch

El grup de Junts pel Baix Ebre al Consell Comarcal portarà a debatre en el proper ple de l’ens comarcal convocat per este divendres una moció en suport al recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Parlament de Catalunya contra la Llei espanyola d’Habitatge. L’aprovació de la Llei el passat 24 de maig suposa “un nou atac a l’autogovern i a les competències de la Generalitat i cal que des de les administracions ens posicionem a favor d’este recurs”, ha explicat el portaveu de Junts pel Baix Ebre, Òscar Ologaray.

El Consell de Garanties Estatutàries del Parlament va elaborar un informe, a petició del Grup de Junts per Catalunya, on determina que la llei espanyola pel dret a l’habitatge “vulnera greument” les competències exclusives que Catalunya té en relació a l’habitatge. “Cal que la Generalitat pugui desplegar estes competències per legislar amb tota la capacitat sense ingerències de cap tipus i d’acord amb la realitat territorial i social del nostre país. El problema de l’habitatge no és fàcil i s’ha de resoldre de manera urgent i necessària”, ha manifestat Ologaray.

Així, la moció recorda que la competència per determinar els parcs públics d’habitatge és “exclusivament” de la Generalitat de Catalunya, així com la limitació del preu dels lloguers. Una limitació que la llei espanyola proposa i que “no és la solució al problema d’accés a l’habitatge”.

La proposta presentada pel grup de Junts pel Baix Ebre demana que el Consell Comarcal manifesti el seu rebuig a la llei espanyola 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge; així com que l’ens comarcal expressi el seu suport al recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Parlament al Tribunal Constitucional contra esta llei.

Suport a l’exconseller Buch

D’altra banda, el grup de Junts pel Baix Ebre també ha presentat una moció de suport a l’exconseller Miquel Buch, i al sergent del cos dels Mossos d’Esquadra, Lluís Escolà, després que el passat 14 de setembre es fes pública la sentència condemnatòria amb penes de presó per part de l’Audiència de Barcelona. La moció rebutja la sentència que considera “un pas més de la repressió generalitzada contra l’independentisme”, i exigeix l’aprovació immediata d’una Llei d’amnistia.

Tortosa – Baix Ebre, 25 de setembre de 2023