Meritxell Roigé lamenta el “silenci” del govern de l’Ajuntament de Tortosa contra la nova amenaça de transvasament de l’Ebre

La portaveu de Junts per Tortosa demana a Jordan que mantingui la posició unànime del consistori contra l’arribada d’aigua de l’Ebre en vaixell a Barcelona

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat durant el ple ordinari d’este mes de desembre que el govern de l’Ajuntament, Movem-PSC i ERC, no sigui “bel·ligerant” contra la nova amenaça de transvasament de l’Ebre que planteja el Govern de la Generalitat. Davant les declaracions del conseller Mascort on planteja l’arribada d’aigua de l’Ebre en vaixell des del port de Tarragona fins al port de Barcelona, Roigé s’ha mostrat sorpresa pel “silenci” del senyor Jordan.

Roigé ha recordat que l’Ajuntament de Tortosa sempre ha tingut una posició “unànime” en contra de qualsevol proposta de transvasament de l’Ebre, i ha demanat Jordan que treballi per mantenir-la. “Ens sorprèn que el govern de l’Ajuntament no hagi sortit a denunciar esta proposta que el mateix delegat del Govern a les Terres de l’Ebre ha reconegut obertament que s’està estudiant, i trobem a faltar les declaracions que el senyor Jordan, estic segura que hauria fet ara fa 6 mesos quan no era alcalde”, ha afegit la portaveu de Junts per Tortosa.

Durant l’apartat de precs i preguntes, Roigé ha assegurat que des de Junts per Tortosa es vetllarà per evitar esta nova amenaça per part d’un Govern d’ERC, i ha retret al govern municipal el seu silenci ja sigui “perquè estan sotmesos als interessos del partit o perquè Jordan es deu a aquells que l’han fet alcalde”.

La portaveu de Junts per Tortosa ha qualificat “d’irresponsable” que el Govern es plantegi un “transvasament encobert” de l’Ebre amb l’arribada d’aigua en vaixell, i ha lamentat la gestió que la Generalitat està fent de la sequera. “No han fet la feina quan els tocava perquè sabíem que arribarien temps complicats amb els efectes que està tenint el canvi climàtic”, ha afegit.  

Tortosa, 4 de desembre de 2023