Meritxell Roigé: “presentem el pressupost que Tortosa necessita, un pressupost tècnic, que prioritza les persones i la reactivació econòmica”

Aquest matí, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat el Pressupost de Tortosa per al 2022. Un pressupost tècnic, que se centra en les persones, augmentant la despesa social i prioritzant la reactivació econòmica. Un pressupost que no inclou grans obres, només la inversió en la millora de la via pública. I a més, un pressupost que continua reduint l’endeutament!

Meritxell Roigé ha destacat que “aquest és el pressupost que Tortosa necessita, un pressupost tècnic, que prioritza les persones i la reactivació econòmica“. En aquesta línia, l’alcaldessa ha alertat que “No aprovar el Pressupost significaria haver de reduir la despesa social, les inversions a la via pública, no poder realitzar els Bons Tortosa, entre d’altres“. És per això que Roigé ha encoratjat l’oposició a donar suport als comptes, incidint en que “boicotejar el pressupost no és votar en contra ni de l’alcaldessa ni del govern, és perjudicar la ciutadania de Tortosa“.

El Pressupost de l’Ajuntament de Tortosa per al 2022 preveu incrementar la despesa social del 27,8%, amb més recursos per als més vulnerables i per a les entitats socials. També planteja seguir reduint l’endeutament, amb una aportació incial de 3,7 M€. A més, contempla augmentar un 20% les aportacions a les EMD i pobles del municipi.

Amb la voluntat d’intensificar l’aposta per la via pública, els comptes presentats per l’alcaldessa inclouen una partida de 500.000 € per voreres, camins, asfaltatge, enllumenat… així com una partida específica per la supressió de barreres arquitectòniques de 125.000 €. A més, també es dupliquen les partides de l’àrea de mobilitat. En la línia de seguir transformant el Centre Històric, s’incrementen en un 25% les línies d’ajuts per a la rehabilitació d’immobles i es preveu una nova línia de subvencions per a la retirada de l’amiant.

Els comptes també preveuen un augment de les subvencions a les entitats esportives en un 40% i una partida per a la redacció de projectes, com el de la nova pista d’atletisme als terrenys de Jesús i la reforma integral de l’avinguda de la Generalitat. A més, el Pressupost segueix impulsant la reactivació econòmica i incrementa la despesa cultural per generar més activitat a la ciutat. Per útlim, també s’inclou una partida de 400.000 € per poder dur a terme una nova edició dels Bons Tortosa.