Tortosa enceta l’any amb les millors dades d’ocupació dels últims 20 anys

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha posat en valor l’acció de govern, que ha permés assolir el màxim històric d’afiliacions a la seguretat social i l’atur més baix des del 2008

La situació laboral a Tortosa acumula molts mesos de valors positius: les dades de persones aturades i el nombre d’afiliacions a la Seguretat Social mostren el creixement que dibuixa l’economia local de manera sostinguda. Tot plegat, quan la població de Tortosa ha crescut durant els últims quatre anys i és 518 persones més elevada que al 2019.

Les últimes dades marquen la xifra d’aturats més baixa a Tortosa des del setembre del 2008, fet que representa un 8,2% més baix que al 2021, i si es compara amb el 2020 la disminució s’enfila fins al 25,8%. A més a més, el comportament s’ha mantingut constant durant els últims vint mesos, quan l’atur interanual ha seguit marcant una línia descendent en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Actualment, hi ha 152 persones menys a l’atur que fa un any, i 594 persones menys que dos anys enrera.

Un altre indicador que permet analitzar la situació laboral és el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social, que ha assolit un màxim històric aquest 2022. L’última dada coneguda, corresponent al novembre del 2022, és la més elevada de tot el període de dades conegut, des del gener del 2003.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha mostrat molt satisfeta d’estes dades positives: “des del govern municipal hem posat molt l’accent a afavorir la creació de llocs de treball, a atraure activitats que generen oportunitats per a la ciutadania de Tortosa i a incentivar l’activitat comercial i de serveis a la ciutat“, ha apuntat.

En este sentit, ha recordat que durant els últims anys s’ha fet possible l’arribada de grans empreses, com Florette, ja plenament operativa i que en un any ha ampliat la planta i ha duplicat la producció i la plantilla. També s’ha aconseguit l’arribada de la multinacional Kronospan, que ultima la construcció per a entrar en funcionament. De la mateixa manera, Roigé també ha recordat diverses activitats comercials, com Burger King, actualment en construcció al pla parcial Portal de Ciutat Nord, Parfois, al centre de la ciutat, així com altres establiments que han començat l’activitat durant els últims anys a l’àmbit comercial de Tortosa.