Transformem el passeig del Castell en un nou actiu turístic a Tortosa

Properament expropiarem els immobles situats a la part superior de l’Absis per donar continuïtat al passeig del Castell, connectant-lo amb el passeig de Ronda

Durant els últims mesos hem transformat el carrer que comunica la plaça de l’Absis amb la pujada a la Suda, a la part superior del barri del Castell. Hem generat un nou passeig, que se suma com un nou actiu turístic en la visita a la ciutat.

L’obra ha permès renovar completament el lloc de pas per a vianants i ha construït uns murs que, disposats en diferents alçades, permeten passejar en una zona on anteriorment només hi havia solars enderrocats o habitatges en desús.

L’alcaldessa Meritxell Roigé mostra el projecte als mitjans de comunicació

A la vegada, l’actuació s’ha completat amb la instal·lació de les escultures creades per Ignasi Blanch per a l’anomenat Passeig de les Cultures, que estan disposades des de l’inici del passeig de Ronda, a Remolins, fins al final del nou passeig del Castell, a la part superior dels Reials Col·legis. En total, 15 obres que permeten fer un recorregut als 2.000 anys d’història de Tortosa, prenent com a protagonistes diferents personatges il·lustres de diversos camps.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha remarcat la importància de l’actuació feta al passeig del Castell, ja que “suposa un revulsiu més en la recuperació del nucli antic. Amb la transformació urbanística a peu de carrer, també potenciem que la part privada s’hi implique i incentivem que es puguen fer rehabilitacions d’immobles, per a les quals des de l’Ajuntament hem ampliat una vegada més la dotació de subvencions“, ha detallat.

Roigé ha recordat que esta actuació s’inscriu en el seguit de projectes fets a tot l’entorn, començant amb la urbanització de la plaça de l’Absis que va anar seguida de l’adequació de la Casa de Festes, i actualment, per l’arranjament dels carrers Costa de Capellans i Santa Anna, a més de la museïtzació de les restes arqueològiques situades baix de la nova plaça de la Catedral, a l’espai Cota Zero. A més, l’alcaldessa ha avançat que l’Ajuntament de Tortosa treballa en l’expropiació dels immobles situats a la part superior de la plaça de l’Absis per tal de poder donar continuïtat al nou passeig del Castell i connectar-lo directament amb el passeig de Ronda. Una actuació que també potenciarà la visibilitat de la Suda de la mateixa plaça de l’Absis, amb la torre de Túbal en primer terme.